Snickerdoodles med kremostfyll

Så, hva i all verden er en snickerdoodle tenker du kanskje? Jeg visste i hvert fall ikke hva det var før jeg tilfeldigvis kom over en oppskrift på en amerikansk matblogg for en tid tilbake. Kort fortalt så er det en lys (vanilje)kjeks som dekkes av en sukker og kanelblanding før steking i ovn.

Vanlige snickerdoodles er ganske flate kjeks, som kan serveres både myke og sprø ( dette kommer an på hvordan du steker dem), men siden jeg hadde kremost fyllet inne i kjeksen så ble disse høyere enn normalt. Jeg brukte dessuten restene fra DENNE oppskriften som er fra vanlige vaniljekjeks, mens det normalt brukes en deig med mindre mel som derfor er løsere i konsistensen, noe som igjen gjør at de flyter mer utover når de stekes. Men jeg syntes disse ble helt herlige, og hvis jeg skal lage igjen, vil jeg gjøre det på akkurat samme måte 😉

Du trenger:

225 gr smør – romtemperert

200 gr sukker

1 egg

2 ts vanilje essens

1 ts mandel essens

385 gr hvetemel

1,5 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ss sukker (til å rulle kjeksen i)

3 ts kanel ( til å rulle kjeksen i)

Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Ha smøret og sukkeret i en annen bolle og pisk til det er lyst og luftig ( ca 5 min) tilsett egget og essensene og pisk i noen minutter til. Tilsett så melblandingen  gradvis (ca 0,5 dl av gangen) mens du hele tiden rører enten med en miksmaster eller kjøkkenmaskin med K-visp.

Du trenger ikke å avkjøle deigen slik du ville ha måtte gjort dersom du skulle ha laget vanlige kjeks.

Kremostfyll:

3 ss kremost naturell ( jeg brukte Philidelfia)

1,5 ts melis

1 ts vanilje essens

Bland alle ingerdiensene til fyllet med en skje i en liten bolle eller kopp.

Som nevnte tidliger så brukte jeg deigrester etter å ha laget DISSE kjeksene

Start med å rulle ut kuler av ca 1 ss deig, trykk de så flate og ha på ca 1/2 ts av kremostfyllet før du bretter all kanter mot hverander igjen og rullet lett for å få en jevn overflate.

Rull så kulene i sukker og kanelblandingen

Stek så kjeksen i en forvarmet oven på 175 grader i 12 – 16 minutter ( dersom du vil ha en sprøere kjeks kan du øke temperturen opp til 200, men forkort steketiden noe)  på en stekplate dekket med bakepapir til de har fått en gylden farge. La de stå noen minutter på den varme stekeplaten før de flyttes over på rist for avkjøling.

Sukker og kanel smaken gjør at de passer helt perfekt til en kopp te.

Slik jeg stekte dem ble de sprø på utsiden og deilig og myke med kremostfyllet inne i de.

Bon Appetit

 

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Baking, Godteri, Mat, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar