Engelske Muffins

Ikke den slags muffins man gjerne finner i barneselskap, men dem man slenger i brødristeren en tidlig morgen og har på litt ost og skinke.. Disse er et godt alternativ til de vanlige frokostrundstykkene. Det er disse som blir brukt i den klassiske » Egg Benedict» ( posjert egg, skinke eller bacon og hollandaise saus)

 

Dette er en ganske stor porsjon, noe som passer ypperlig da de er perfekte til å fryse ned. Når du føler for en av disse tar du bare en ut av frysere, deler den på langs og har den i brødristeren..

Du trenger:

2,4 dl melk

4,8 dl vann

50 gr fersk gjær eller en pakke tørrgjær

2 ss sukker

2 ts salt

60 gr smør

77o gr hvetemel

Start med å smelte smør, tilsett vann og melk å varm til 37 grader. Tilsett så gjær, sukker og 1/6 del av melet. Bland dette godt og la det stå i 10- 15 minutter til blandingen begynner å få luftbobler ( fra gjæren) .

Ha så resten av melet og saltet i en bakebolle og hell over gjærblanding. Elt i kjøkkenmaskin ( eller for hånd) i ca 10 minutter. Deigen er ganske løs og skal var litt klissete.

Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve på et lunt sted i 45 – 60 minutter.

Kjelve så deigen ut på et godt melet underlag til ca 1 cm tykkelse og stikk ut muffinsen med et glass eller en cookie cutter.

Legg de over på et stekebrett hvor du har strødd over grovt maismel (polenta) i et tynt lag. Strø maismel i et tynt lag på toppen også og la de stå i 20 – 30 minutter før du begynner å steke de.

Stek de i en panne uten smør eller fett på middels temperatur i ca 8 – 10 minutter på hver side.

Da er de klare til servering, så spis det du orker og legg resten i fryseren så fort de er avkjølt.  Da er det bare å ta ut av fryseren neste gang du skal ha en og  «steke/tine» de i brødristeren.

De smaker godt med det meste av pålegg men er også helt herlige varme med bare smør.

Nydelig med en liten omelett og en skinkeskive

 

Like god med litt kremost og ferske jordbær

Bon apetit

 

Dette innlegget ble publisert i Baking, Diverse, Frokost, Mat, Oppskrifter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Engelske Muffins

  1. Mona sier:

    Tusen takk for oppskrift. Jeg la den ut på bloggen min og refererte til denne siden. Jeg lagde en glutenfri og melkefri versjon og ble helt nydelig. Takk for at du delte oppskrift:)

    Mvh,Mona

Legg igjen en kommentar