Onsdagskoteletter med stekte poteter og fløtesaus

En enkel, men god hverdagsmiddag

Til 4 porsjoner trenger du:

4 -6 svinekoteletter

8 – 10 mellomstore poteter

1-2 løk

Grønnsaker etter ønske, eller hvorfor ikke surkål?

2,5 dl matfløte

1 kinesisk hvitløk

Stekesjy fra kotelettene

Salt og pepper

Paprikapulver

Soyasaus

Begynn med poteteneKutt løk og potet i små terninger, stek de i varm stekepanne med olje eller smør slik at de får en sprø stekeskorpe.  Krydre med salt, pepper og paprikapulver

Legg de så i en ildfast form og stek de ferdig i ovnen på 200 gr mens du steker kotelettene og tilbereder grønnsakene.

Så bruner du koteletten på sterk varme ( ca 2 -3 minutter på hver side), kryddrer de på begge sider og så heller du på vann som kotelettene skal trekke i på svak varme i ca 10 minutter.Når kotelettene er ferdige skal sausen lages av stekesjyen.

Finhakk hvitløken og surr de i litt smør. Ha over stekesjyen og matfløte  og la dette koke kraftig i 5 minutter. Smak så til med salt, pepper og soyasaus.

Server!

Bôn Appetit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Middag, Saus og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s