Quich Lorraine slik mamma vil ha den..

I dag ble det en rask variant av den gode gamle Quich Lorraine til middag med en enkel salat ved siden av.

Paideigen skal egentlig hvile en stund både før og etter at den er kjevlet ut, men det hadde jeg ikke tid til i dag så derfor ble det i steden en rask tur i fryseren etter at paideigen var laget for å gjøre det letter å kjevle den ut.

Paideig

250 gr siktet hvetemel

125 gr smør i terninger (kaldt)

1 ts salt

1 egg

ca 6 ss kaldt vann


Smør, mel, salt og egg kjøres i food prosessor til det er blandet så haes det i vann 1 ss av gangen til du har en fast deig.

Deigen burde nå ligger i kjøleskap i minimum 1 time, men det hadde ikke jeg tid til i dag så la den derfor ca 10 minutter i fryseren før jeg kjevlet den ut til ca 1 -2 mm tykkelse.

Denne deigen holdt til 1 stor paiform (28 cm) og 3 porsjonsformer.

Bunnene prikkes eller fylles med bakepapir og tørkede erter/bønner for å unngå at den krymper sammen under stekingen.  Idèelt sett burde deigen igjen hvile i ca 30 minutter i kjøleskap før den stekes i 15 minutter på 200 C.

Fyll

5 egg

3 dl fløtemelk (50/50)

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 ss paprikapulver


250 gr bacon i små terninger

1 stor løk

Olje eller smør til steking

1/2 broccoli i små buketter


150 gr revet ost – jeg brukte i dag cheddar, men type ost kan velges etter smak.


Løk og bacon stekes raskt i panne til løken er blank og myk for så å fylles i de avkjølte paibunnene.
Broccoli i små buketter  og revet ost strøs over.
Egg, fløtemelk og krydder piskes sammen og formene fylles opp med dette.
Stekes så på 220C i ca 20 minutter eller til eggestanden har stivnet.
Serveres med salat
 Bôn Appetit


Dette innlegget ble publisert i Baking, Hverdagsmat, Kveldsmat, Lunsj, Middag, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s