Vietnamesiske vårruller med svinekjøtt

Disse vårrullene er noe av det beste jeg vet, herlige sprø på utsiden og gode og myke på innsiden. De er ganske tidkrevende, men virkelig verdt den tiden du bruker.

Du trenger:
Ca  1 kg kjøtt fra nakkekoteletter
1 løk
1 kinesisk hvitløk ( eller 1 -2 fedd vanlig)
1 stor gulrot, revet ( jeg pleier å klemme ut noe av «juicen» dersom den er veldig saftig)
Litt vårløk eller purre
1 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
Ca 100 gr «Fine rice vermicelli» ( dette er veldig tynne risnudler)
1 pk rispapir ( finnes i frossendisken i butikker med bra utvalg, f.eks Ultra og Meny) de heter «spring roll pastry)
1 ss hvetemel
3 -4 ss vann
Solsikkeolje til fritering

Begynn med å legge risnudlene i kokt varmt vann


Etter noen minutter har de blitt myke slik som dette

Hell de over i en sil og la vannet renne godt av.


Løk og hvitløk finhakkes, gulrot raspes på fineste siden av et rivjern og vårløken kuttes i tynne skiver.

Kjøttet kjæres i store biter og kjøres i hurtighakke i ca 30 sekunder til «grov» kjøttdeg
  Så blandes kjøtt, grønnsaker, egg, nudler, salt og pepper i en bolle.

Nå må du lage «limet» som brukes til å få vårrullen til å henge sammen.  Mel og vann blandes til du får en litt seig flytende røre. Slik som dette:

Før du begynner å lage vårrullene anbefales det at du løsner rispapiret fra hverandre (de selges frosne og henger derfor ganske godt sammen etter at de er opptint) Slik ser pakken ut:
  Så er det bare å dra de forsiktig fra hverandre, de er veldig tynne og kommer i pakker á 50 stk.
 Og så til pakkingen, det er veldig enkelt bare man kan teknikken. Så jeg skal prøve å forklare:

Rispapiret legges med den ene spissen ned mot deg. På den øverste spissen har du på litt av melblandingen, og på nedre del ca 1 ss av fyllet.

Så brettes nedre del over fyllet
Rull dette litt tilbake så den nedre spissen kommer under fyllet
Så brettes den ene siden inn
Og så den andre
Og så rulles den opp mot «limet»
Og «sim sala bim» så har du en vakker liten vårrull!
Du får ca 40 – 50 vårruller av denne oppskriften. Dersom ikke alle skal spises på en gang anbefaler jeg at du fryser de ned ustekte.
Stekingen:
Som jeg har nevnt tidligere så må du alltid være forsiktig under frityrsteking. Snu aldri ryggen til en gryte med varm olje, ha alltid et lokk tilgjengelig for kveling av eventuelle flammer (vann brukes aldri på olje), fyll aldri kjelen mer enn halvfull og dersom det begynner å ose hvitgrå røyk av oljen så ta den straks fra platen og skru ned varmen.

Oljen varmes til ca 180 grader  – jeg har kokeplaten på 7 av 9 ( er tempraturen for lav vil du ikke få den fine sprø skorpen på vårrullene)
Det lønner seg nok å ha et termometer til dette, men det har ikke jeg, så jeg bruker en tresleiv for å teste tempraturen. Dersom oljen begynner å bruse med en gang du stikker sleiven i den så har du riktig temperatur.

Det er også viktig at du ikke steker for mange vårruller av gangen slik at oljen ikke mister for mye temperatur ( vi vil jo ha sprø vårruller!) Jeg bruker en ganske vid og lav kjele så oljen dekker ikke hele vårrullen derfor snur jeg den slik at den stekes 2 – 3 minutter på hver side.
Når de er ferdigstekte legges de på tørkepapir.

Og så er det bare å nyte!
De kan serveres med litt saus til å dyppe i dersom du bare skal ha de som en liten forrett eller snacks, ellers så kan du servere de med ris og wokede grønnsaker eller salat dersom du skal ha de til hovedrett.

Eller som sønnen min synes de er best – ved siden av Mr. Lee´s nudler (ja, jeg vet.. Mr Lee !?!)

Bôn Appetit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Kveldsmat, Lunsj, Middag, Oppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Vietnamesiske vårruller med svinekjøtt

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra utfordringen med asiatisk mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s