Hvem liker ikke hjemmebakte brød og rundstykker? Ingen jeg kjenner i hvert fall..
Disse rundstykkene er en gjenganger hos oss, de brukes med pålegg til frokost, lunsj og kveldsmat, eller ved siden av middagen. Hvis du strør revet ost på toppen så er de knallgode til tomatsuppe!
Du trenger:
1,5 dl melk
2,5 dl vann
60 gr smør
1- 2 ts salt
1 ts sukker ( bare for å få fart på gjæren)
25 gr fersk gjær
550 – 600 gr hvetemel
Start med å smelte smør i en kjele på svak varme.
Ha i melk og vann og varm til lunkent ( ikke over 37 grader) og ha det over i eltebollen.
Så har du i sukker, salt og 1/3 av melet.
Bland dette godt, det lønner seg å ha en kjøkkenmaskin med eltekrok til all slags gjærbakst, resutatet blir mye, mye bedre.
Smuldre opp gjæren og ha den i, bland godt igjen.
Tilsett resten av melet, men du kan godt holde igjen 50 gr til rundstykkene skal rulles ut.
Deigen ser veldig klissete ut i begynnelsen, men den blir glatt og fin dersom du elter den lenge nok ( det er pga stivelsen i melet ). Etter ca 10 – 12 minutter slipper deigen bollen og da er den ferdig eltet. Sånn som dette
Se så glatt og fin den er 🙂
Så skal den heves på et lunt, varmt sted i ca 30 – 40 minutter ( kommer ann på temperaturen i rommet)
Jeg setter den i ved vinduet og håper på at sola skal dukke opp.
Etter 40 minutter er den slik:
Som du ser er deigen ganske klissete nå, men prøv allikevel å bruke så lite mel som mulig når du skal forme rundstykkene. Jo mindre mel du bruker jo luftigere blir de.
Så deler du deigen i 12 like store deler.
Jobb minst mulige med deigen, men form dem til jevne rundstykker og legg de i et smurt ildfast fat eller på et stekebrett. Så er det bare å vente på sola igjen – denne gangen i 30 minutter.
Så skal de stekes i ca 30 minutter på 170 grader med varmluftsovn, eller 190 med vanlig stekeovn.
Vent i ca 10 minutter så er de klare til servering.
Bôn Appetit!
Tilbaketråkk: Ostesufflè med cheddar | kitchenkaos
Tilbaketråkk: Ham & Cheese Rolls | kitchenkaos
Tilbaketråkk: Kremet blomkål og broccolisuppe med ost | kitchenkaos