Hva er vel bedre enn varme nystekte rundstykker ved siden av av en deilig suppe? Jeg har her lagd noen luftige myke rundstykker med gresk yoghurt og cheddarost som gir en helt nydelig smak.
Du trenger:
1 dl vann
3 dl gresk yoghurt
60 gr smør
1 ts salt
1 ts sukker
25 gr fersk gjær
550 gr hvetemel
75 gr revet cheddar
Begynn med å måle opp vann og yoghurt
Smelt smøret over lav varme på komfyren.
Trekk kjelen av platen og tilsett yoghurtblandingen. Temperaturen skal bli ca 37 grader.
Mål opp mel, sukker, salt gjær og ost i en eltebolle.
Hell i den lunkne yoghurtblandingen. Pass på at den ikke er for varm da dette vil ødelegge gjæren.
Deigen skal nå eltes godt. Dette er en ganske klissete deig, men det er det som gjør rundstykkene så luftige.
Når deigen er eltet i ca 10 minutter slipper deigen kanten på bollen og er da ferdig eltet.
Deigen er nå glatt og fin.
La deigen heve i 30 – 40 minutter et lunt sted
Når den har fått dobbel størrelse er den ferdig
Deigen formes så til rundstykker og legges i en ildfast form som er smurt. Prøv å jobb så lite så mulig med deigen for å beholde mest mulig luft i den. Rundstykkene heves så i 30 minutter.
Etter 30 minutter
Rundstykkene skal så stekes så med varmluftsovn i ca 30 minutter på 170 grader.
La rundstykkene stå i formen i ca 10 minutter før de tas ut. Og så er de klar til servering.
De smaker helt herlig til kyllingsuppen som du finner oppskrift på HER
Bôn Appetit
Mmm, disse så kjempegode ut!
Takk, anbefaler virkelig å prøve de 🙂