Supperundstykker med ost

Hva er vel bedre enn varme nystekte rundstykker ved siden av av en deilig suppe? Jeg har her lagd noen luftige myke rundstykker med gresk yoghurt og cheddarost som gir en helt nydelig smak.

Du trenger:

1 dl vann

3 dl gresk yoghurt

60 gr smør

1 ts salt

1 ts sukker

25 gr fersk gjær

550 gr hvetemel

75 gr revet cheddar

Begynn med å måle opp vann og yoghurt

Smelt smøret over lav varme på komfyren.

Trekk kjelen av platen og tilsett yoghurtblandingen.  Temperaturen skal bli ca 37 grader.

Mål opp mel, sukker, salt gjær og ost i en eltebolle.

Hell i den lunkne yoghurtblandingen. Pass på at den ikke er for varm da dette vil ødelegge gjæren.

Deigen skal nå eltes godt. Dette er en ganske klissete deig, men det er det som gjør rundstykkene så luftige.

Når deigen er eltet i ca 10 minutter slipper deigen kanten på bollen og er da ferdig eltet.

Deigen er nå glatt og fin.

La deigen heve i 30 – 40 minutter et lunt sted

Når den har fått dobbel størrelse er den ferdig

Deigen formes så til rundstykker og legges i en ildfast form som er smurt.  Prøv å jobb så lite så mulig med deigen for å beholde mest mulig luft i den. Rundstykkene heves så i 30 minutter.

Etter 30 minutter

Rundstykkene skal så stekes så med varmluftsovn i ca 30 minutter på 170 grader.

La rundstykkene stå i formen i ca 10 minutter før de tas ut. Og så er de klar til servering.

De smaker helt herlig til kyllingsuppen som du finner oppskrift på HER

Bôn Appetit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Gjærbakst, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Supperundstykker med ost

  1. Mmm, disse så kjempegode ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s