Creamy Chicken Soup

Hva med en god gammeldags kyllingsuppe? 

Dette er en herlig fyldig smaksfull suppe som er perfekt til en regnfull dag. Suppen er laget med kyllingkraften og fløte noe som gir den en nydelig smak.  Server gjerne med rundstykkene du finner oppskrift på HER

Begynn med å lage kyllingkraften.

Du trenger:

1 stk kylling

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk hvitløk

5 – 10 stk hele pepperkorn

ca 1 ts tørket timian

ca 2 ts salt

ca 3,5 l vann

Kyllingen dekkes med kaldt vann i en stor kjele.

Kok opp og fjern skummet som oppstår med en øse eller hullsleiv. Dette gjør du får å få en klar og fin kraft.

Skum av flere ganger da det stadig dannes nytt. Fjern også så mye som mulig av fettperlene som kommer fra kyllingen.

Når det ikke lenger dannes mere skum ser den slik ut:

Tilsett da grønnsakene og krydderet.

Kok opp. Nå vil det på nytt dannes skum som må fjernes.

Kraften skal så småkoke / trekke i 2 – 3 timer. Løft ut kyllingen og sett den kjølig.

Sil kraften og sett den kjølig natten over.

Nå har du en deilig kyllingkraft som kan brukes til både supper og sauser, for å lage en kremet variant av kyllingsuppen gjør du følgende:

Du trenger:

Ca 1,5 l innkokt kyllingkraft

2 ss smør

4 ss hvetemel

3 stk mellomstore gulrot

2 stk stenger av stangselleri

3 stk vårløk

Kjøttet fra kyllingen det ble kokt kraft av.

ca 2 dl fløte

Salt og pepper etter smak

Gressløk

Begynn med å klargjøre kraften. Mens den har stått kjølig har fettet i kraften stivnet og lagt seg på toppen, nå må dette fjernes.

Fjern fettet med en skje

Når alt fettet er fjernet koker du opp kraften mens grønnsakene og kyllingen kuttes. Jo mer kraften kokes inn jo kraftigere smak vil du få i den.

Mens kraften kokes renses og kuttes kyllingen.

Og grønnsakene

Når kraften har kokt inn skal den jevnes. Smelt smør og rør inn melet.

Spe med den kokende kraften, én øse av gangen.

Rør godt mellom hver øse med kraft du har i

Når all kraften er tilsatt lar du suppen koke i 5 – 10 minutter slik at melsmaken blir borte.

Tilsett fløten og kok opp.

Ha så i grønnsakene og kyllingen.

La suppen koke i ca 10 minutter til grønnsaken er møre.

Tilsett gressløk og kok opp på nytt.

Server!

Bôn Appetit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s