Fajitas er en av mine favoritt retter, men den må være godt laget, helst med hjemmelaget krydderblanding. Fajitas er mais eller hvetelefser (tortilla) fylt med scampi, biff, kylling eller svinekjøtt i strimler som er stekt i panne med løk og paprika. Tradisjonelt serveres fajitas med rømme, pico de gallo (en slags tomatsalat), guacamole og revet ost. Jeg har kun ost og rømmes som tilbehør her.
Du trenger (2 -3 porsjoner)
300 gram svinekjøtt (f.eks ytrefilet eller koteletter uten ben)
1 middels stor løk
1 middels stor rød paprika
Krydderblanding
2 ss olje uten smak (f.eks solsikke)
3 ss sitron eller lime saft
1 fedd hvitløk, finkuttet
1 ts spisskummen ( malt)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
1/4 ts cayenne pepper
Salt og pepper
Begynn med å blande krydderblandingen slik at smakene får «satt» seg. Så kutter du kjøtt, løk og paprika i fine strimler.
Løk og kjøtt brunes på middels til høy temperatur.
Krydderblandingen has i.
Paprika blandes i
NAM!
La det stå på lav temperatur mens du gjør klar ost og rømme. Jeg har her brukt en engelsk cheddar.
Fyll i de ferdig varmede lefsene og server.
Bôn Appetit