Spaghetti Bolognese

Dette er vel en gammel barndomsfavoritt man ikke blir lei? Enkel og rask å lage er den også😉 Dette er ikke den «ekte» varianten, som innholder både hvitvin og pancetta, men den er god og smakfull.

Du trenger:

Spaghetti

ca 300 -400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig.

1 løk

1-2 fedd hvitløk

2-3 vårløk

1 stangselleri

4-5 ss tomatpurè

2-3 ss paprikapulver

1 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1/2 ts sukker (for å få bort råsmaken i tomatpurèen og dermed en fyldigere tomatsmak)

4 dl vann

salt og pepper etter smak

En neve frisk basilikum

Olivenolje til stekingen.

Begynn med å kutte, hvitløk, vårløk, løk og stangselleri.

Brun kjøttet på høy temperatur ( dette for å unngå at kjøttet kokes i steden for stekes)

Ha i grønnsakene.

Stek dette på middels temperatur til løken er blank og litt myk. Ha i tomatpurè.

La tomatpurèen steke med noen minutter før du har i vannet.

Tilsett krydder

La dette småkoke mens spaghettien kokes.

Ha i finkuttet basilikum til slutt og server med nykokt spaghetti.

Ha gjerne revet parmesan på toppen.

Bon appètit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Middag, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s