Fredagspizza – » Papa Murphy´s Take ‘N’ Bake» Gourmet Chicken Garlic pizza.

Hva med en litt annen variant på fredags pizzaen (eller lørdagspizzaen)?  Dette er en såkalt «copycat recipe» det vil si at vi har prøvd å gjenskape en oppskrift etter en rett som finnes på en restaurant. I dette tilfellet « Papa Murphy´s Take ‘N’ Bake» Gourmet Chicken Garlic pizza.  Det var min datter som ville ha denne etter å ha spist den under sitt utvekslingsår i USA. Og som vi alle vet så elsker jo amerikanere alt av halvfabrikerte produkter som de kan mikse og trikse litt med så blir det » just like home made»🙂 Vel, på denne pizzaen er den klassiske tomatsausen byttet ut med «ranch dressing»( en dressing laget på majones, rømme og urter), og jeg tenker da som så – hvem andre enn amrikanere kan finne på noe slikt?😉  I tillegg til dressingen så er det grillet kylling, tomat, vårløk og ost. Uansett, pizzaen var god den,  så den skal lages igjen!

Pizzaen ble stekt i paiformer og av denne oppskriften fikk jeg 3 vanlige paiformer og 2 små.

Pizza deig:

780 gr hvetemel

4 dl lunkent vann

25 gr fersk gjær

0,5 dl olivenolje

1 ts sukker

1 ts salt

1 ts hvitløkspulver

Bland alt i en eltebolle

Elt deigen i ca 10 minutter til du har en glatt og smidig deig.

La den heve i ca 30 minutter eller til den har fått dobbel størrelse

I mellomtiden gjøres fyllet klart.

Du trenger:

ca 3 dl Ranch dressing – den fåes kjøpt ferdig i butikken.

2-3 ss hakket eller revet hvitløk

3-4 vårløk – kun det grønne.

1 – 2 tomater – innmaten fjernet

2 store eller 3 små grillede kyllingbryst

40 gr revet parmesan ost

150 gr revet cheddar

250 gr revet mozzarella

Begynn med å blande dressingen og hvitløken

Riv osten

Skjær den grillede kyllingen i passende biter.

Fjern innmaten på tomatene med en skje

Kutt i terninger

Kutt vårløken i tynne skiver, så er alt til fyllet klart.

Når deigen er hevet ferdig kjelves den tynt ut. Jeg brukte paiformen til å stikke ut riktig størrelse.

Press deigen i formen og litt opp langs kanten. Prikk deretter deigen slik man gjør med paideig for å unngå luftbobler. Forstek pizzabunnen på 220 gr i ca 7 minutter.

Fordel dressingmiksen på pizzaene.

Ha på halvparten av osten.

Strø på kylling, tomat og vårløk.

Og til slutt resten av osten før pizzaene stekes i oven på 220 grader i 12 – 15 minutter.

La den stå noen minutter i formen før den skjæres opp.

Server!

Bon Appètit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Diverse, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Fredagspizza – » Papa Murphy´s Take ‘N’ Bake» Gourmet Chicken Garlic pizza.

  1. Du har veldig mange fine og fristende oppskrifter🙂

  2. Line sier:

    Mmmm, dette såg fantastisk godt ut:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s