High Hat Cupcakes

Detter er noen himmelsk gode cupcakes hvor frostingen kan minne litt om kokosboller – uten kokos, dyppet i et tynt lag med sjokolade.  Så selv om den tar litt tid og tålmodighet å lage ( den skal piskes over kokende vann i ca 10 minutter) så er resultatet verdt det!

Selve «kremen» på denne cupcaken er en «Angel Feather Icing» som jeg kom over første gang på en av mine favoritt blogger – Passion 4 baking. Linken til den finner du HER og selve oppskriften HER  Det finnes mange oppskrifter på denne type marengsfrosting, noen bruker kun sukker og eggehvite, noen sukker, glukose, og eggehvite og noen med forskjellige typer sirup. Jeg synes smaken og konsistensen blir best med sukker, light corn syrup og eggehvite. Søtsmaken blir ikke like intens med denne sirupen føler jeg.

Begynn med å lage vaniljecupcakes, oppskriften på disse finner du HER. La de avkjøle seg før du begynner på glasuren.

Til 12 Cupcakes trenger du:

2 eggehviter

2 ss vann

170 gr sukker

1 dl light corn syrup

1/4 ts cream of tartar

1 ts vanilje essens

Begynn med å ha alt bortsett fra vanilje essensen i en solid glassbolle  som tåler varme eller en metallbolle.

Kok opp vann i en kjele som er litt mindre enn bollen du har ingrediensene i men allikevel stor nok til et det er tett mellom kjelen og bollen. Eggehviten og resten av ingrediensene skal varmes opp i dampen fra det kokende vannet slik at eggehvitene koagulere å sukkeret og sirupen smelter sammen og du får en myk og fluffy frosting.

Pass på at vannet koker hele tiden.

Bruk en håndmikser og sett i gang med piskingen. Bland alt godt først på laveste hastighet, til eggehvitten så vidt begynnner å skumme. Skru da opp til full styrke. Du får best resultat med en kraftig håndmikser. Har du ikke dette, anbefaler jeg at du halverer oppskriften.

Etter 5 minutter:

Pisk over det kokende vannet noen minutter til før du tar bollen bort fra kjelen og tilsetter vanilje essens.

Så pisker du enda noen minutter, helst til frostingen ikke er varm lenger. Dette gjør at frostingen holder seg mye bedre og den ikke faller sammen.

Så har du frostingen over i en spøytepose med ønsket «tip»

Frostingen må sprøytes ganske høy da den skal dyppes i sjokolade. Slik:

Mens du smelter sjokoladen setter du cupcakene i kjøleskap i 10 – 15 minutter slik at frostingen får «satt» seg litt.

Sjokoladetrekk

ca 150 gr  lys eller mørk overtrekksjokolade  (eller vanlig kokesjokolade)

1 – 2 ss delfiafett

Ha alt i en glassbolle som du setter over en kjele med litt vann (bollen skal ikke komme i kontakt med vannet) på laveste temperatur på komfyren. Rør en gang i blandt.

Sjokoladen skal være tyntflytende, tilsett derfor mer delfiafett hvis den er for tykk.

La sjokoladen fortsatt stå over vamen slik at den holder seg tyntflytende og begynn å dyppe cupcakene i den. Frostingen skal kun ha kontakt med sjokoladen (ikke glassbollen) så vri / snurr den rundt på overflaten av sjokoladen.

Hold cupcaken litt over bollen slik at litt av sjokoladen kan renne av.

Gjenta med resten av cupcakene og sett de så noen minutter i kjøleskap slik at sjokoladen stivner.

Klar til servering! 

Slik ser de ut inni:

Du får litt lyst på disse nå?

   

Dette innlegget ble publisert i Baking, Cupcakes, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til High Hat Cupcakes

  1. Gunn Helen sier:

    Hei..

    Disse så jo rågode ut!!

    Jeg lurer på hvor du har kjøpt de rosa formene med hvite prikker? Nydelige!!!

    • Merethe sier:

      Takk for det Gunn Helen🙂 Formene er kjøpt på nett via Strøssel & Annat – link her ja, de er virkelig nydelige og holder formen kjempebra også etter steking🙂

  2. Gry :) sier:

    Dette ser vanvittig godt ut!
    Fantastiske bilder også, jeg har vann i munnen her.🙂

  3. Helt fantastiske!!!! Og så nydelige bilder!!!!! Denne skal jeg prøve!
    Hilsen Cathrines Matblogg!

  4. Frida sier:

    De så helt nydelige ut😀 utrolig vakre og fine. Jeg lurte på om du tror det blir godt å lage sjokoladecupcakes istedenfor vaniljecupcakes med med samme icingen og sjokoladen?
    Mvh Frida😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s