Innbakt svinefilet «Wellington» style

  Wellington blir tradisjonelt laget med filet av oksekjøtt men jeg har i dag laget en litt annen variant med svin indrefilet som er pakket inn i en blanding av finhakkede sjampinjonger, løk, hvitløk, bacon og så til slutt  butterdeig.

Til denne retten trenger du:

1 stk svinefilet – holder til ca 4 -5 porsjoner. Kommer ann på størrelsen.

1 pakke butterdeig som er kjøpt frossen i butikken

1 egg til pensling

ca 200 gr finhakkede sjampinjonger

1 liten løk, finhakket

1 kinesisk hvitløk finhakket

150 gr bacon eller røkt skinke, finhakket

3- 4 ss tomatpurè

2 store loffskiver uten skorpe (gjør ikke noe om loffen er litt tørr)

1 eggeplomme.

Salt og pepper

Begynn med å renskjære fileten for fett og sener dersom dette ikke alt er gjort.

Brun fileten på høy temperatur i stekepanne, den skal ikke gjennomstekes men kun få en stekeskorpe slik at  kjøttsaften holder seg i kjøttet under resten av steketiden.

Ta fileten ut av pannen og salt og peppre den. Legg til side mens du kutter ingrediensene til fyllet.  Ikke vask stekepannen du brunet kjøttet i da den skal brukes til å steke fyllet i. (god smak i dette nå)

Begynn med å renske og finkutte sjampinjongene.

Så løk, bacon og hvitløk

Sett så stekepannen på høy temperaatur igjen og begynn med å brune bacon / røkt skinke og hvitløk.

Ha så i soppen, det er viktig med høy temperatur her og at du stadig rører. Dette fordi soppen mister en del av fuktigheten når den stekes på for svak varme.  Dersom soppen mister mye av fuktigheten og man får mye av kraften i pannen må dette kokes inn før du har i løken.

Skru ned temperaturen og tilsett løk. Stek til denne blir myk og blank.

Så tilsettes tomatpurè, la denne steke med noen få minutter før det smakes til med salt og pepper.  Blandingen skal nå være ganske tørr. Sett blandingen til avkjøling i en skål eller bolle.

Når soppblandingen er helt avkjølt kuttes loffskivene i veldig små biter og blandes i sammen med eggeplommen.

Så skal butterdeigen klargjøres. Det er 5 ganske små plater med deig i de pakkningene man vanligvis får kjøpt i butikkene. På denne fileten brukte jeg 4 av de.

Kjevle ut 2 av platene med den tinte butterdeigen til den er litt lengre enn svinefileten (dette skal være lokket) på et godt melet underlag. For at de skal henge sammen pensles kanten med vann eller egg.

Pass på et de 2 delene henger godt sammen og at deigen er kjevlet ut litt lengre enn svinefiletens lengde.

Gjør nå det samme med det som skal være bunnen men denne gangen kjevles den ut på et bakepapir med litt mel på. Smør så 2/3 soppblandingen utover deigen men la ca 1 -2 cm av kantene være uten.

Plasser svinefileten midt på deigen.

Ha så resten av soppblandingen på toppen av av fileten og brett opp kantene på butterdeigen og pensle med egg eller vann der hvor «toppdelen» av butterdeigen skal kjøtes på.

Legg så på toppdelen av deien og pass på at det ikke er noen huller eller åpninger i den. Pensle så med egg og stek på 210 grader i 15 – 20 minutter. Dette kommer helt ann på hvor godt du vil ha kjøttet stekt.

La kjøttet hvile i 10 – 15 minutter før du skjærer det opp i passende skiver.

Som du ser så er denne godt stekt, skulle bare jeg ha spist så hadde jeg nok valgt å steke den i 15 minutter i steden for 20😉

Server med salat, ris og peppesaus.

Bon appètit

Dette innlegget ble publisert i Mat, Middag, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s