Fried rice

Det er en ting her i verden jeg ALDRI får til og som jeg har mistet all forventing om at jeg noen gang skal klare. Det er noe så «enkelt» som porsjons beregning av pasta og ris. Jada, jeg VET at det står på pakkningene hvor mye man skal beregne per person, men det ser jo så lite ut! Og hvorfor lærer jeg aldri? Jo, fordi det er så mang gode ting man kan lage av «left over» pasta og ris😉

Stekt ris er jo en rask og herlig lunsj eller middagsrett. Tillsett hva du enn har av grønnsaker og dersom du har kjøttrester av noe slag så er det bare å ha i det også. Vil du ha en vegetarrett så unnlater man bare det. Hvis du vil ha en mer spicy variant tilsetter du bare chili, kayennepepper eller det du enn måtte ønske.

Til 1 porsjon trenger du:

Ca 2,5 dl kokt ris som er avkjølt

1 stor gulrot i tynne strimler

1/2 rødløk delt i 2 i tynne skiver

1/4 broccoli i små buketter.

1/4 kinesisk hvitløk, finhakket

Litt vårløk i tynne skiver

2 stk grillpølse Kylling& Kalkun

1 egg

En liten dash med aromat krydder.

Begynn med å kutte grønnsakene.

Pisk sammen egget med en dash av aromatkrydder

Stek grønnsakene og grillpølsene på høy temperatur i litt olje. De skal ha litt «crunch» i seg så ikke stek de for lenge.

Skru ned temperaturen til middels og ha i risen.

Når risen er varm skrur du opp temperaturen igjen og har i det sammenpiskede egget mens du rører raskt.

Server !

Bon Appètit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Lunsj, Mat, Middag, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s