Rips med Creme Anglaise

Det finnes vel ikke en enklere og friskere sommerdessert enn nyplukket rips med hjemmelaget vaniljesaus/ krem?

Det er nok mange som synes rips i seg selv er alt for surt, men sammen med denne søte kremede vaniljesausen smaker de helt herlig.

Begynn med renske ripsen og sett den kjølig mens vaniljekremen lages.

Du trenger:

4 eggeplommer

1 dl sukker

2,2 dl fløtemelk (50/50 av melk og fløte)

1 vaniljestang

Begynn med å varme opp fløtemelken til kokepunkt sammen med vaniljestangen som er delt på langs og frøene er skrapt ut og rørt ut i fløtemelken.

Pisk sammen eggeplomme og sukker.

Hell den varme fløtemelken i eggeblandingen i en tynn stråle mens det piskes hele tiden.

Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp på høy temperatur mens det hele tiden røres.

Rør godt hele tiden slik at eggeplommene ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Når blandingen har tykknet siles vaniljestangen ut.

Kremen kan serveres varm eller kald. Den stivner mer til kremkonsistens når den er helt avkjølt.

Bon Appètit

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s