Ham & Cheese Rolls

  Disse rundstykkene er helt perfekte til suppe eller som tilbehør til en enkel salat. De er gode, myke og saftige og kan også spises med bare en kopp te ved siden av.

Jeg har brukt oppskiften på rundstykkene som finnes HER  men halverte den, og så fylt de med litt forskjellige typer ost og skinke.

Du trenger:

0,5 dl melk

1,5 dl vann

30 gr smør

1- 2 ts salt

1 ts sukker ( bare for å få fart på gjæren)

15 gr fersk gjær

300 gr hvetemel

Baconost, Skinkeost eller ost i skiver.

Skinke

Start med og smelte smøret og ha i vann og melk som varmes til det er lunkent. Ikke mer enn 37 grader.

Ha alt i en eltebolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 – 12 minutter. Helt til deigen slipper kanten på eltebollen.

La deigen så heve i ca 30 – 45 minutter til den har fått dobbel størrelse.

Kjevle ut deigen til ca 0,5 – 1 cm tykkelse, og skjær rektangler på ca 4 x 5 cm.

Legg en halv skinkeskive og ønsket ost på øvre del av rektangelen, slik:

Pass på at du ikke legger ost helt ut på kanten på langsidene. Osten vil da renne ut når den smelter.

Du kan bruker flere slags typer ost, jeg har brukt revet cheddar, norvegia og baconost på tube.

Pass på at det ikke er noe av osten og skinken på en av kortsidene, dette for at deigen skal feste seg bedre når den er rullet sammen og skal stekes.

Rull sammen fra den kortsiden hvor du har fyll til den uten fyll og la rundstykkene heve i ca 30 minutter før de stekes med varmluft på 170 grader eller 190 grader vanlig stekeovn i ca 17 minutter.

Disse rundstykkene er ganske lyse, men det er det som gjør de så gode og myke. Dersom du vil ha en sprø skorpe så kan du pensle med vann eller egg.

 

Med skinke og norvegia

 

Med skinke og cheddar

Med skinke og baconost

Bon Apétitt

 

 

Dette innlegget ble publisert i Baking, Gjærbakst, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Ham & Cheese Rolls

  1. Tilbaketråkk: Kremet blomkål og broccolisuppe med ost | kitchenkaos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s