Kremet blomkål og broccolisuppe med ost

Suppe er vel egentlig best når den er hjemmelaget, uansett hva slags suppe. Og nå som det er så mye fersk og fin norsk blomkål i butikkene så kan man jo ikke la være å lage noe godt av den🙂  Det er kanskje ikke så vanlig å ha ost i supper her til lands, men det burde prøves ut, det ble godt og ga en god fylde i suppen.

Jeg har ikke brukt noe jevning i denne suppen da den jevner seg selv med grønnsakene når den blir kjørt i blenderen. Husk å legge til side noen blomkål og broccolibuketter dersom du vil ha det.

Du trenger:

1 stk blomkål   – middels størrelse

1 stk broccoli – middels størrelse

ca 11 dl kylling eller grønnsakskraft. ( du kan godt bruke buljongterning)

1 – 2 dl melk / fløte

1/2 løk

1 kinesisk hvitløk

100 gr revet ost (gjerne en med litt kraftig smak, jeg har brukt engelsk cheddar)

50 gr sprøstekt bacon i småbiter til å drysse over før servering

salt og pepper etter smak (husk at bacon og ferdige buljongterninger er salt)

Begynn med å skjære opp blomkål og broccoli, både stilk og bukettene, i litt store biter (husk å legge til side noen av bukettene dersom du skal ha de hele i suppen)

Finhakk løk og hvitløk

Bland ut buljongterning i kokende vann, eller varm opp kraften hvis du bruker det.

Stek løk og hvitløk med 1 ss olivenolje på lav temperatur i den kjelen du skal koke suppen i til den er myk og blank.

Ha i blomkål, brocoli og kraft, skru opp temperaturen på kokeplaten og la det koke til grønnsakene er møre/ myke.

Tilsett fløte / melk og kok opp på nytt.

Så skal suppen has i blenderen for å mose grønnsaken slik at du får en fin og jevn suppe. Jeg gjorde det i 2 omganger pga av mengden suppe.

Sa has suppen tilbake i kjelen og kokes opp før du tilsetter resten av blomkål og broccolibukettene.

Mens de kokes møre så kan du rive ost og steke bacon.

Så skal osten tilsettes, det er viktig at suppen ikke koker etter det for da vil suppen bli trevlete.

Smak til med salt og pepper og server.

Suppen kan godt serveres med rundstykker ved siden av, jeg anbefaler disse som er fylt med ost og skinke, eller hvis du vil ha uten fyll, disse.

Bon appètit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Suppe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kremet blomkål og broccolisuppe med ost

  1. Hans Christian Hoff sier:

    Du burde skrive hvor mye melk/fløte som skal has i !

    • Merethe sier:

      Huff da, der har jeg nok rotet litt! Det skal være 1- 2 dl melk / fløte i denne. Det kommer helt ann på hvor kremet du vil ha den.

      Takk for tilbakemeldingen!🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s