Soltørkede tomater med hvitløk

Jeg kom over en oppskrift på soltørkede tomater på bloggen «Spis Drikk Lev» ( se oppskrift HER ) som jeg ikke kunne motstå å prøve.  De kan brukes i alt du normalt ville ha brukt tomat i, men du får en sterkere og søtere tomatsmak. Eller hva med å legge de i litt olje med finhakket basilikum og skivet parmesan som en liten tapasrett?

Du trenger:

1 pakke cherry tomater

1 kinesisk hvitløk delt i to så skåret i tynne skiver.

0,5 dl olivenolje

Flaksalt og pepper

Urter – hva du enn måtte ha, friske eller tørkede, men husk at det er mye kraftigere smak i tørkede så ikke ha på for mye.  Jeg brukte basilikum og litt timian.

Start med å skylle tomatene og del de i to.

Sett de i en bakeform eller lignende med snittflaten opp ( de skal stå ganske tett). Hell så olje over slik at snittflatene er dekket med olje og strø over salt, pepper og urtene. Plasser så hvitløksskivene mellom tomatene.

Stek så tomatene i ovnen på 100 grader på varmluft i 3 timer.  Det lukter himmelsk!

Avkjøl tomatene før du eventuelt legger de i olje for oppbevaring eller serveres. Hvitløken har nå fått en mye kraftigere smak så hvis du ikke er ekstremt glad i hvitløk så burde du fjerne i hvert fall noen av hvitløksskivene.

Jeg serverte disse med pasta, salat og grillet kyllinglår.

Bon Appètit

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s