Caramel caramel chocolate cupcakes

Dagens oppskrift er på noen herlig supermyke sjokoladecupcakes toppet med karamellfrosting og en liten dash med sjokoladesaus. Prikken over «i»en er smilsjokoladen som er bakt inn i cupcaken. Så hvis du er en sjokoladeelsker, karamellelsker eller begge deler så er dette cupcaken for deg !😉  Frostingen er en «swiss meringue buttercream» med karamell – lik den som ble brukt HER , men har byttet ut jordbæren med karamell.

Sjokolade cupcakes ( ca 12 stk )

100 gr lyst brunt sukker

70 gr hvitt sukker

100 gr smør

2 egg

100 gr hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

1,5 dl kulturmelk

1 -2 ts vaniljeessens eller vaniljepulver

25 gr kakaopulver 100%

0,5 dl kokende vann

Start med å blande kakaopulver og kokende vann i en bolle. Spe med vannet og rør til du får en glatt og fin røre. La det avkjøles helt.

Pisk så smør og sukker lyst og luftig (ca 5 minutter)

Tillsett så ett egg av gangen, bland godt mellom hvert egg ( ca 2 minutter)

 

Tilsett så den romtempererte kulturmelken, sikt inn mel, natron og bakepulver. Bland på lav hastighet og tilsett så vaniljeessens og kakaoblandingen.

Ha røren i muffinsformer ca 2/3 fulle og legg en smil sjokoladebit i hver.

Stek på 170 grader i 15 – 20 minutter. La de avkjøles noen minutter i muffinsbrettet før de plasseres opp ned på en rist til de er helt avkjølt.

Måtte jo prøve å se hvordan de så ut inni. Nam!

Så er det over til karamellfrostingen. Du kan enten bruke ferdigkjøpt karamellsaus, eller lage din egen. Oppskiften på karamellsausen finner du HER.

Swiss meringue buttercream caramel frosting

75 gr eggehvite (ca 2 store eller 3 små egg)

125 gr sukker

170 gr usaltet smør (romtemperert men ikke mykt)

1 ts vanilje ekstrakt

1 knivsodd salt (kun for å fremheve de andre smakene)

3-6 ss karamellsaus (romtemperert)

Begynn med å ta ut smøret av kjøleskapet og skjær det i terninger.

Pisk eggehvite og sukker i en glassbolle plassert over en kjele med småkokende vann. Alt sukker skal være oppløst og det skal ha en temperatur på ca 65 grader. Ca 5 – 6 minutter

Ha så eggeblandingen over i bollen til kjøkkensmakin og bruk ballongvisp til å piske videre til den er helt avkjølt (ca 10 – 12 minutter). Den skal være blank, myk og luftig men litt seig.

Bytt så til «k-vispen» og tilsett smøret, en terning av gangen med kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Skrap godt ned langs kantene på bollen dersom smøret fester seg der. Og selv om det er fristende å høyne hastigheten så anbefales det å bruke litt tid på dette. Konsistensen på kremen blir veldig mye bedre!

Når alt smøret er tilsatt skal vanilje og salt tilsettes.

Så skal frostingen smakes til med karamellsausen, begynn med å ha i 3 ss saus, bland godt (fortsatt på lav hastighet), smak og tilsett eventuelt mer karamellsaus dersom du vil ha en kraftigere karamellsmak.

Ha frostingen over i en sprøytepose med ønsket tip, jeg har brukt en stjernetip (16 mm) fra Strössel & Annat som du kan finne HER.

Dersom du vil ha et lite «brekk» i smaken så anbefales det å ha på en liten skje med sjokolade ganache på hver cupcake. Denne lages enkelt ved å smelte sjokolade med litt fløte i et vannbad (glassbolle over varmt vann i en kjele på lav temperatur) og hvis du vil ha den blank og fin tilsetter du litt «corn syrup»

Sjokolade ganche

50 gr mørk sjokolade (70%)

2-3 ss fløte

1 ss lyst corn syrup (kan bruke vanlig lyst sirup også men den blir ikke like blank)

Så er det bare å pynte cupcakene hvordan du enn måtte ønske.

Du kan jo også bruke litt av karamellsausen til  pynt sammen med noen lekre perler:

Eller hva med å sitte ute å nyte sol, cupcake og kaffe?

Bon Appétit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Cupcakes, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s