Karamellsaus

Hva med å lage en herlig karamellsaus som kan brukes til alt fra cupcakes til topping på en deilig porsjon iskrem? Bland i litt hakkede salte peanøtter og sjokoladebiter så får den det «lille ekstra»

Du trenger:

300 gr sukker

1 dl vann

2,5 dl fløte

1-2 ss smør

Begynn med å blande sukker og vann i en kjele med tykk bunn. Rør godt og sett kjelen på kokeplate med høy temperatur. Ikke rør når blandingen har begynt å koke, sukkeret vil da krystallisere seg og du vil da få en saus med klumper av sukker.

La den koke i ca 10 minutter til den har fått en nøttebrun farge. Trekk den da av platen og la den avkjøle seg 1 minutt.

Tilsett så 1/3 av fløten mens du rører godt. Når det er blandet tilsettes resten av fløten.

La det koke et par minutter før smøret tilsettes og sausen avkjøles.

Og hvis du nå har lyst på karamell så vil jeg anbefale DISSE «Caramel, caramel chocolate cupcakes» :)

Hva er vel bedre enn en herlig cupcake med et lite karamell «drizzle»?

About these ads
Dette innlegget ble publisert i Baking, Godteri, Mat, Oppskrifter, Saus og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s