Hjemmelaget Twix sjokolade

Jada, jeg vet det…. Det er kanskje litt i overkant å lage sine egne Twix sjokolader når man bare kan stikke innom butikken å kjøpe. MEN, tenk på alle de unødvendige tilsettningstoffene du slipper å få i deg, og hvor fersk den er nylaget! Ikke det at det var grunnen til at jeg starter med dette prosjektet, jeg ville bare prøve å lage det jeg…. 🙂 Og godt ble det! Anbefaler alle som liker Twix til å prøve denne oppskriften.

Dessuten, det blir såpass mange sjokolader at du til og med kan gi bort noen de du ikke spiser selv..

Som du sikkert vet så består Twix sjokolade av en kjeksaktig bunn og myk karamell som er overtukket med sjokolade. Ikke noe annet enn helt herlig spør du meg.

Karamellen kan du enten kjøpe ferdig ( smørbukk er idèelt til dette) eller lage selv, oppskrift HER. Begge deler er like godt, men hvorfor ikke lage alt selv når man først er i gang? Dessuten, det å pakke opp 2 store poser med Smørbukk karameller (ja, jeg skjønner at karamellen holder seg myke når de pakkes enkeltvis, men hvorfor klistrer papiret seg så god fast?) tar omtrent like lang tid som å lage sin egen.

Skal du lage din egen karamell starter du med å lage den, hvis ikke lages kjeksbunnen først.

Du trenger:

227 gr smør

85 gr melis

1 egg

1,5 ts vanilje essens

250 gr mel

1/2 ts salt.

Begynn med å blande smør og melis til en luftig krem, enten med en handmikser eller kjøkkenmaskin med «K-vispen». Ha så i egget, bland godt igjen og tilsett vaniljeessensen og saltet før du sikter i melet. Bland godt på nytt, men ikke «overpisk»

   

Sett så deigen i kjøleskap i ca 30 minutter før den trykkes ut å en smurt form ( størrelse 20×30 cm). Stek på 150 grader i ca 30 minutter eller til en kakepinne eller trepinne er smulefri når du stikker den ned i kaken / kjeksen. Roter former etter halve steketiden. La den avkjøles helt før du har over karamellen.

  

 

 

 

 

Karamellfyll

440 gr fløtekarameller – hjemmelagede eller ferdigkjøpt (i underkant av 2 poser smørbukk)

3- 4 ss fløte

Fjern papiret på smørbukken, eller skjær karamellen i små terninger og ha den i en tykkbunnet kjele med fløten på medium temperatur på kokeplaten. Rør helt til all karamellen er smeltet og hell alt over den avkjølede kjeksbunnen.

 

La så karamellen stivne – ca 2 – 3 timer før det hele skjæres opp i passende stykker. Sett så stykkene i fryseren i ca 10 minutter før de dyppes i sjokolade.

 

Sjokoladetrekk:

Her kan du bruke den sjokoladen du liker best, mørk (70%) hvit sjokolade eller melkesjokolade. Jeg brukte 2 store plater med Freia Melkesjokolade, men jeg serverte også noen av bitene uten sjokolade.

Smelt sjokoladen i vannbad, dersom den er veldig tyktflytende kan du tilsette ca 1 ss med delfiafett eller Flott matfett. Bruk gaffel eller lignende til å dyppe bitene i den smeltede sjokoladen. La det renne godt av før de plasseres på en brett med bakepapir. Så skal de avkjøles i kjøleskap i 10 – 15 minutter.

  

 

Server!

De smaker helt herlig med et glass iskald melk ved siden av.

Like gode med og uten sjokolade!

 

NAM!

Bon Appètit

 

Dette innlegget ble publisert i Baking, Godteri, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Hjemmelaget Twix sjokolade

 1. Hei
  Dette så helt nydelig ut!

 2. barbro sier:

  AH, det så rett og slett himmelsk ut!!!!

 3. Marthe sier:

  jeg elsker twix… tror nok disse må prøves, takk 😀

 4. Camilla sier:

  Hei! Hvor lenge holder de seg? Kan de oppbevares i romtemperatur? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s