Wienerschnitzel

Sprøstekt, saftig og mør, hva er vel bedre? Enda en god gammel klassiker. Schnitzel kan man lage i mange varianter av all slags kjøtt og kylling ( og med fyll av ost, skinke, eller diverse grønnsaksblandinger). Kort fortalt så er en schnitzel et kjøttstykke som er banket ut for å få en tynt kjøttstykke som så er panert. Men for å lage en «ekte» wienerschnitzel så skal den lages av kalvekjøtt og serveres med ansjosfilèt, sitron og kapers.

Da jeg skulle lage disse fant jeg ikke annet kalvekjøtt enn stek av flatbiff så jeg skar opp den i skiver på 1,5 – 2 cm  for så å banke de ut.

 

Du trenger:

Flatbiff av kalv, ca 150 -200 gr per persjon i skiver à 1,5 – 2 cm

1 – 2 dl mel

2 egg

1-2 dl brødkrummel ( bruk gjerne dagsgammelt brød som du smuldrer opp i hurtighakke)

Salt

Pepper

1 sitronskive per schnitzel

1 ansjonsfilèt per schnitzel

ca 1 ss kapers per schnitzel

Godt med smør til steking

 

Start med å banke ut kjøttet, ferdig banket skal den ha en tykkelse på 0,5 – 0,7 cm. Legg kjøttstykket mellom to brødposer eller lingnende og bruk kjøttbanker eller kjevle.

Gjenta med alle kjøttstykkene og legg matpapir mellom stykkene og sett kjølig i ca 30 minutter.

 

Gjør så klar paneringen. Salt og pepper blandes godt i melet og has i en bred avlang form, egget piskes sammen og has i en form og så brødkrummelet i egen form.

Kjøttet dyppes først i melet, så egget og til slutt brødkrummel

     

Scnitzlene stekes så i varm panne med brunet smør. Ikke legg for mange schnitzler i pannen samtidig, da vil stekepannen miste mye temperatur og du risikerer at kjøttet blir kokt i steden for stekt. Stek de ca 2-3 minutter på hver side. Hold schnitzlene varme i stekeovn dersom du skal steke mange.

  Server med kokte poteter, smørdampede grønnsaker og brunet smør.

Bon appétit

 

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Mat, Middag, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Wienerschnitzel

  1. Andrea Nornes sier:

    tror jeg skal prøve å lage det til familien i morgen🙂 selv er jeg veganer, så spiser ikke kjøtt, men det så veldig gøy ut å lage, og det så ut som noe som selv lillesøstra mi kan like😀

    • Merethe sier:

      Lykke til!🙂 Det er ikke vanskelig så det går nok helt sikkert bra. Imponerende gjort at du lager kjøtt retter selv om du ikke spiser det selv da. Blir du ikke fristet i det hele tatt? Nå vet jeg ikke hvor gammel lillesøsteren din er, men de fleste barn liker at kjøttet er helt igjennomstekt så kanskje steke hennes et par minutter ekstra i ovnen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s