Sjokoladecupcake med peanøtt fyll og sjokoladefudge saus.

Jeg sier bare en ting: Disse prøves! I hvert fall hvis du like sjokolade.. Eller peanøtter.. Eller begge deler..  Lag de med en gang, det er faktiskt ikke noe bedre å finne på i dette regnværet. Dessuten, tenk så glade de du serverer dem til blir!  Disse cupcakene har ikke bare frosting på toppen, men en liten dash inni også, det smaker utrolig godt med denne peanøttkremen. Og dersom du skulle få litt av sjokolade fudge sausen til overs så kan du bare varme litt på den og servere den over is. NAM!

Du trenger:

Cupcakes med mørk sjokolade: ( ca 12 stk)

145 gr hvetemel

25 gr 100% bakekakao

1 1/4 ts natron

1/2 ts salt

165 gr brunt sukker

1 egg

1 ts vanilje essens eller ekstrakt

1,1 dl melk

1,1 dl fløte

113 gr smeltet smør

2 ss rømme

0,6 dl sjokolade fudge saus ( oppskrift nedenfor)

Peanøtt Frosting

113 gr smør, romtemperert

166 gr peanøttsmør ( her velger du selv om du vil ha med eller uten biter)

350 – 450 gr melis

1 ts vanilje essens

1 – 2 ss melk

litt salt ( bare litt for å fremheve de andre smakene ca en knivsodd)

Mørk sjokolade fudge saus

115 gr sukker

45 gr 100% bakekakao

1 ss  mel

litt salt

95 gr varm melk ( varmet til kokepunktet, men ikke kokt)

1 ss smør

1 ts vanilje essens eller ekstrakt

Start med å lage sjokoladesausen.

Bland sukker, kakao, salt og mel i en tykkbunnet kjele på svak temperatur. Spe med den varme melken men du rører godt for å unngå klumper. Rør helt til sausen tykkner trekk kjelen fra platen og tilsett vaniljen.

                

La sausen avkjøle seg mens du lager cupcakene

Pisk sammen egg og sukker i en bolle til en jevn røre. Tilsett melk, fløte og smeltet smør, bland godt.

         

Rør så inn rømmen og vaniljen. Sikt i mel, kakao, salt  og natron og bland godt.

          

Tilsett så sjokolade fudge sausen og rør lett ( sausen trenger ikke å blandes helt inn i røren – dermed får du «swirls» av sjokoladesaus i de ferdige cupcakene). Fyll opp cupcake formen 2/3 fulle og stek på 175 grader i 15 – 18 minutter. Avkjøl helt før du har på frosting.

          

Peanøtt krem

Bland smør og peanøttsmør i kjøkkenmaskin til en lett og luftig krem. Tilsett så melisen gradvis, mens det blandes på lav hastighet. Tilsett så vanilje og melk. Dersom frostingen er for tykk tilsettes med melk, og hvis den er for tynn tilsettes mer melis. Ha så frostingen over i en sprøytepose med en mellomstor tyll.

         

For å få peanøttkremen inn i cupcakene kan du enkelt og greit bare stikke tyllen til midten av cupcaken og trykke ut en liten dash med krem. Fortsett så med ha ha kremen på toppen av alle cupcakene. Mengde av krem er smak og behag, men  oppskriften holder til en god topp på alle cupcakene. Hell så sjokolade fudge sausen i tynn stråle over alle cupcakene.

Så måtte jeg jo selvfølgelig undersøke hvordan de så ut inni før jeg serverte dem.

Godkjent! Da er det bare å servere🙂

Bon appètit!

Dette innlegget ble publisert i Baking, Cupcakes, Oppskrifter, Saus og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sjokoladecupcake med peanøtt fyll og sjokoladefudge saus.

  1. susanne Langvad sier:

    Hei. Dette er nå blitt mine yndlingscupcakes, og de er så farlig gode at jeg må gå inn for å IKKE ha ingredienser til dem i skapet! Jeg sleit litt med fudgen, syns ikke den ble nå særlig god så jeg skal kjøpe neste gang. Ble litt skeptisk når jeg tok dem ut av ovnen, for det virket som at de ikke var helt stekt, selv om kakepinnetesten viste at de var det. Men når de ble ferdig: ohlahlahlahlahlahlahlahlahlaaaaaah!
    Jeg er ikke så veldig glad i supersøte cupcakes, så disse ble perfekt for meg. Takk takk takk =)

    • Merethe sier:

      Hei Susanne. Så hyggelig at du likte disse, og ja, jeg må innrømme at jeg har samme problem som deg! De er farlig gode🙂 Grunnen til at det kan virke litt «uferdige» er nok på grunn av sjokoladefudge sausen som er rørt inn i cupcakesene, men de setter seg fint når de er avkjølte. Hva med å prøve en sjokoladefudge saus med litt mindre sukker og litt sirup i steden? Skal se om jeg finner på noe spennende der etter hvert😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s