Hazelnut Chocolate Nutella ruffle cake

For en tid tilbake kjøpte jeg kakeboken til Magnolia Bakery, men glemte faktiskt hele boken frem til jeg var på leting etter inspirasjon til en bursdagskake til min mor. I den fant jeg en oppskrift på hasselnøtt- og sjokoladecupcakes som så helt herlige ut, så jeg lagde derfor en kake etter den oppskriften, men med min egen vri på frostingen. Jeg har igjen brukt Swiss maringue buttercream som basis. Jeg er ikke så veldig begeistret for de vanlige smørkremene, men synes denne blir mye lettere og smørsmaken er ikke så fremtredene.

Sjokoladebunn ( liten kakeform 15 cm + 4 cupcakes)

100 gr hvetemel

20 gr kakaopulver

140 gr sukker

1,5 ts bakepulver

1 klype salt

40 gr romtemperert smør

1,2 dl h-melk

1 egg

Sikt alt det tørre + smøret i en bakebolle og bland på lav hastighet til det har en sandaktig konsistens.

  

Tilsett så melken som du heller i en tynn stråle mens det røres på lav hastighet. Til slutt has egget i, bland godt og bruk slikkepott til å få alt om eventuelt sitter langs kanten på bollen.

Fyll så opp smurt kakeform (bakepapir i bunn)  litt over halvfull og fordel resten av røren i cupakesformer 2/3 fulle. Stek på forvarmet oven på 170 grader, ca 20 minutter for cupcakene og 35 – 40 minutter (bruk stekenål for å kontrollere) på kaken. Avkjøl i formen i ca 10 minutter før du har kaken over på rist til den er helt avkjølt.

 Swiss Meringue Buttercream med Nutella

150 gr eggehvite ( ca 5 store egg)

250 gr sukker

350 gr usaltet smør i terninger på 2×2 cm (romtemperert, men ikke mykt)

ca 2 dl nutella

2 ts vanilje essen eller ekstrakt.

1 knivsodd salt ( dette bare for å fremheve de andre smakene)

Start med å ta ut smør av kjøleskap og skjær i terninger.

Pisk eggehvite og sukker i en metall eller glassbolle* over en kjele med småkokende vann (bruk gjerne handmikser), til alt sukkeret er smeltet og eggehvitene er varme ( ca 65 grader dersom du bruker sukkertermometer).

Så skal piskingen fortsette i en kjøkkenmaskin helt til eggehvitene er  helt avkjølt (viktig!) dvs ca 10 -12 minutter. Til dette brukes ballongvispen som følger med de fleste maskiner.

Så skal smøret** tilsettes, bytt da til “K-vispen” og la maskinen gå på medium hastighet hele tiden mens du har i en og en terning av gangen, la smøret blandes godt med marengsen før du tilsetter en ny.

Når alt smøret er tilsatt skal salt og vanilje tilsettes og så til slutt Nutella. Bland godt med middels hastighet. Smak og tilsett eventuelt mer Nutella hvis du vil ha en kraftigere Nutellasmak

         

* Det er veldig viktig at bollen eggehviten skal piskes i er helt ren og fettfri, bruk gjerne tørkepapir med noen dråper sitronsaft til å “rense” bollen med.

** For at kremen ikke skal bli for tyntflytende må ikke smøret være for varmt. Ta smøret ut av kjøleskap ca 20 minutter før det skal tilsettes.

Fyll til kaken

1 dl nutella

1 dl pisket krem

Så skal kaken fylles og pyntes. Del kakebunnen i to og ha på nutella / kremblandingen i et jevnt lag på det delen som skal være nederst, plasser så øvre del av kaken. Pass på at du plasserer lagene rett over hverandre slik at kaken blir jevn.

Når alle lagene er på plass smøres et tynt lag med  Hazelnut / Nutella-kremen rundt hele kaken. Sett så kaken til avkjøling i 15 – 20 minutter i kjøleskap slik at dette for «satt» seg litt. Dersom du vil ha «ruffle» effekten på kaken så fyller du en sprøytepose med resten av frostingen hvor du har en petal tip ( avlang smal åpning på tipen som er litt bredere i den ene enden).  Sprøyt i et «sikksakk» mønster i rette linjer med den bredeste delen av tippen inn mot kaken. Marker linjene får å lettere få et jevnt resultat.

 Samme prinsipp på toppen av kaken. Fortsatt med den bredeste delen av tippen inn mot kaken.

Pynt gjerne med hele hasselnøtter, de gir en kjempegod kontrast til den myke kaken og smakene er helt herlige sammen.

Kaken skal serveres romtemperert, men skal den oppbevares over tid så må den stå kjølig. Ta den i så fall ut av kjøleskap ca 2 timer før servering for å få best smak og konsistens.

Kaken smaker helt herlig med en kopp kaffe til.

Ser den ikke bare helt herlig ut?

Og så var det cupcakene da, jeg sprøytet ca 1 ts med fyllet ned i hver av de og hadde så frosting og hasselnøtter på topp. NAM!

Bon Appètit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Diverse, Kake, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Hazelnut Chocolate Nutella ruffle cake

  1. åh! Den så djevelsk god ut!

  2. Dette var en fryd for øyet!
    Den skal jeg bake til neste bursdagsselskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s