Kjøttpølsa som trodde den var noe…

Hei, hei, her sitter jeg med maling i håret etter gårsdagens prosjekt med å male tak. Så det er det vel egentlig like greit at det er er regnvåt høstdag slik at jeg med god samvittighet kan bli inne hele dagen.

I dag har jeg lagd en kjempegod lunsj bestående av gratinerte fylte kjøttpølser med hvitløk og potetpurè med masse deilig ost. Den ble også fylt med mais, paprika og rødløk, men de kan jo fylles med hva du enn har av grønnsaker.

Du trenger:

1 røkt kjøttpølse per porsjon

8 mellomstore poteter ( fikk da fyll til 5 pølser + litt ektstra som jeg gratinerte)

1 kinesisk hvitløk

ca 150 gr revet cheddar ( jeg synes den engelske som er orange er best)

2-3 ss crème fraiche

2 ss smør

3 ss gressløk eller finsnittet vårløk

salt og pepper etter smak.

Fyll:

Maiskorn

Finhakket paprika

1/2 rødløk i tynne skiver

Start med å lage potetpurèen. Skrell potetene og skjær de i skiver på ca 1 cm og kok opp i kaldt vann med ca 1 ts salt. Når vannet har kokt opp tilsettes hvitløken som er delt i 4, la det så stå og småkoke i ca 10 minutter eller til poteten er møre.

Hell av vannet og la potetene stå og dampe litt på svak temperatur i kjelen.

Så skal potetene moses, jeg bruker en potetmoser som du ser på bildet under, potetene blir da helt most uten klumper i det hele tatt og helt utrolig luftig!Tilsett så smør, créme fraiche og litt salt og bland godt.La så potetpurèen stå og avkjøle seg mens du gjør i stand kjøttpølsene.

Fjern skinnet og snitt de på langs, men ikke helt igjennom. Brett de litt ut og plasser de i en ildfast form. Ha i 1 ss maiskorn, 1 ss finhakket paprika og 2 skiver rødløk per pølse.

Så skal den avkjølte potetpurèen gjøres ferdig. Tilsett 2/3 deler av osten og gressløken / vårløken og bland lett (osten skal ikke være smeltet inn i purèen).

Fordel så ca 2 ss med potetpurèen på hver pølse, og strø litt revet ost over.

Stek de i forvarmet ovn på 190 grader i 10 – 15 minutter til de er varme og osten på toppen er gyllen.

Dersom du har potetpurè til overs has den i en annen ildfast form og stekes sammen med pølsene.

Server gjerne med en salat ved siden av.

Bon appètit

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Hverdagsmat, Lunsj, Mat, Middag, Oppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s