iHeart cake – kaken som ble et stort prosjekt.

Dette er en helt utrolig kake, ikke bare er den vanvittig god, men du får i tillegg 2 kaker i 1.  Det er en vanlig vaniljekake fylt med en «Red velvet» kake som er smuldret opp og tilsatt kremost frosting. Husket jeg å si at denne kaken er GOD?

Og i et kreativt øyeblikk prøvde jeg å følge instruksjoner etter bloggeren Iambaker og forme red velvet kaken som et hjerte inne i vaniljekaken (ja, det var det jeg prøvde på, men ved en nærmerer titt så lignet det vel heller på en katt eller en rev…).

Det sier seg selv at dette ikke er en kake du slenger sammen raskt en ettermiddag, men heller har som et lite prosjekt da det er en del jobb med den. Men, bare så det er sagt så var det verdt den tiden jeg brukte på å lage den. Ja, SÅ god var den 😉

Start med å lage kakene.

Vaniljekake ( 20 cm springform x 2)

350 gr hvetemel

3 ts bakepulver

350 gr sukker

225 gr usaltet smør

4 store egg

2,4 dl melk

2 ts vanilje essens

Skru på stekeoven til 175 grader. Pisk smør lyst og luftig og tilsett sukker gradvis. Tilsett så 1 egg av gangen og pisk på høy hastighet minimum 2 minutter mellom hvert egg. Tilsett vanilje essensen før du vekselsvis har i det tørre og melken ( melet i 3 omganger – melken 2). Bland godt mellom hver tilsettning og skrap ned langs sidene på bollen med en slikkepott dersom det er behov for det.

Fordel så røren i 2 former (20 cm) og stek i ca 35 – 40 minutter eller til en kakenål er tørr etter at den er stukker i midten av kaken. Avkjøl så kakene på en rist i formen i ca 30 minutter før de tas ut og lar de avkjøles helt.

Red Velvet Cake ( en 20 cm springform + 10 cupcakes)

390 gr hvetemel

45 gr maizena (maismel

350 gr sukker

170 gr smør

3 store egg

6 ss rød konditorfarge (Paste)

3 ss 100% kakaopulver

2 ts bakepulver

2 ts vanilje essens

3,5 dl kulturmelk

1,5 ts epleeddik

1,5 ts natron

Start med å sikte mel, kakaopulver og bakepulver i en bolle.

Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig – ca 5 minutter. Tilsett så egg, 1 av gangen og bland minimum 2 minutter mellom hvert egg. Ha så  i konditorfarge og vanilje essens., bland godt. Tilsett melblandingen vekselsvis med kulturmelken i 3 omgangen, start og avslutt med melken. Bland godt, men ikke for lenge. Så blandes eddiken og natron i en liten bolle før den helles over i røren. Bland dette godt inn med en slikkepott.

Ha 1/2 av røren over i en smurt form (20 cm) og resten fordelt i cupcakesformer medium størrelse Stek i forvamet ovn 175 grader 20 minutter for cupcakene og 35 – 40 for kaken eller til en kakenål er tørr etter å ha stukket i midten av kaken.

La kaken avkjøles 1 time i formen på en rist, ta den så ut og la den avkjøles helt.

Ferdig resultat, så det er bare å fortsette..

Så er det tilbake til vaniljekaken, du må nå lage en frosting eller krem som skal binde denne sammen. Jeg brukte DENNE, Strawberry Swiss Meringue Buttercream, men hvis du har en annen favoritt så er det fritt frem.

Del hver av de to vaniljekakene i to og smør jorbærkremen mellom de to lagene. Pakk de to delene inn i plast og ha de i fryserene minimum 1 time.  La resten av kremen stå romtemperert for den skal brukes til å smøre inn kaken til slutt.

Så skal hjerteformen lages. For å få til dette og for å få lik størrelse på begge kakene brukte jeg rett og slett to tannpirkere og litt hyssing. Plasser den ene tannpirkeren midt i kaken og «tegn» opp en sirkel med den andre tannpirkeren.

Gjør dette på begge vaniljekakene. Så skal du hule ut kakene slik at når de blir satt sammen igjen danner det seg et hjerte av fyllet. Så i den ene delen (bunnen av hjertet) graver du ut kaken slik at du får en trakt formet åpning 

Og får toppen av kaken graves det ut en kanal med en liten spiss opp i midten ( jo mer du får avrundet denne jo penere hjerte får du i kaken)

Så er det tilbake til Red velvet kaken, det er denne som skal bli «hjerte-fyllet»

Først må kremostfrostingen lages. Jeg lagde såpass stor porsjon slik at jeg hadde til cupcakene jeg lagde + til å lage red velvet blandingen.

Kremost glasur

125 gr kremost naturell – romtemperert

100 smør – romtemperert

350 – 450 gr melis

1- 2 ts vanilje essens.

Start med å piske opp smør og kremost til du har en luftig og lys krem. Tilsett så melisen gradvis ( ca 100 gr per gang), pass på at alt er blandet godt før du tilsetter mer. Smak til slutt til med vaniljen.

La kremen stå 5 – 10  minutter i kjøleskap mens du smuldrer opp red velvet kaken (kaken – ikke cupcakene) slik du ville ha gjort hvis du skal lage Cakepops. Legg til side ca 1/2 dl av smulene, disse skal brukes til pynt på kaken. I resten av smulene blandes inn ca 2 ss av kremostblandingen og rør godt.

Så skal denne blandingen fylles i vaniljekake delene. Smør også litt av jorbærkremen rundt kanten på nedre del.

Sett de to kakedelene sammen ( pass på at du har bunnen av hjertet nederst). Sett så kaken kjølig i ca 30 minutter slikt at de to delene får «satt» seg litt.

Så skal restene av jorbærkremen smøres rundt kaken og resten av red velvet smulene støs på toppen. Så er den klar for servering!

Har du ikke fortjent et kakestykke og en kopp kaffe nå, så vet ikke jeg!

Bon Apetit!

Dette innlegget ble publisert i Baking, Diverse, Kake, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til iHeart cake – kaken som ble et stort prosjekt.

  1. Så ut som litt av et prosjekt! Men den ble dødsfin da!

  2. Desiree sier:

    Å herremin! For en herlig kake, utrolig pen å se på, og ser ut til at den smaker til og med ENDA bedre, om det er mulig.. Den skulle jeg gjerne prøvd meg på, men tror den blir for avansert for min del! Men for all del, nå ble jeg alvorlig fristet her. Alltid like herlig å lese bloggen din :):)

  3. Tilbaketråkk: Highlights fra Valentinsutfordringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s