Twice baked potatoes – dobbelbakte poteter med cheddar og bacon

God søndag!

Hvorfor ikke prøve å ta den vanlige bakte poteten ett skritt lenger? Disse er helt fantastiske, i hvert fall hvis du har en cheddar med god smak.  Og hvis du har noen bakte poteter til overs fra en annen anledning så MÅ du prøve disse.

Jeg ble inspirert til å lage disse etter et besøk på restauranten TGI Fridays og hadde spist deres «loaded potato skins» – så herlig, men allikevel så enkelt å lage selv.

Du trenger ( 2 porsjoner som egen rett / 4 som tilbehør):

2 store bakepoteter

2-3 ss crême fraiche

150 gr cheddarost

en bunt gressløk / vårløk

litt salt

150 gr sprøstekt bacon i småbiter

2-3 ss baconfettet du får når baconet stekes

Start med å vaske potetene godt, pakk de inn i folie og «prikk» de med en gaffel slik at det blir små hull i skallet ( dette for å slippe ut dampen som oppstår). Bak i ovnen på 200 grader i ca 1 time eller til potetene er møre.

La potetene avkjøle seg til de er lunkne før du deler de i to og skraper ut innmaten som du moser enten grovt med en gaffel eller en potetpresse for en finere purè. Potetskallene plassere i en ildfast form.

Rør inn crème fraiche, 2/3 av osten, gressløk og salt.

Tilsett så  2/3 baconet og baconfettet og rør godt.

Fordel så fyllet i potetskinnene og strø resten av osten  og baconet over.

Stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden og poteten er gjennomvarm – ca 12 – 15 minutter.

Server gjerne med rømme eller hvitløksrømme.

Bon Apetit

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Hverdagsmat, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s