Mellomgrove bagels

Et rundstykke du ikke klarer å motstå! De fleste vet nok hva en bagel er, men kort fortalt så er det gjærbakst som først er kokt, så stekt i ovn. Dette gjør at konistensen blir mer kompakt men allikevel myk.  De har lik fasong som en donut, og som oftest har de et dryss av sesamfrø, solsikkefrø eller lingnede på toppen.

Du trenger:

25 gr  fersk gjær

5 dl vann

2 ss smeltet smør eller olje

2 ss lyst sirup

2 ts salt

300 gr sammalt hvetemel

500 gr hvetemel

Ha alle ingrediensene i bolle til kjøkkenmaskin (smuldre opp gjæren) og elt på middels hastighet i 5 – 10 minutter eller til deigen slipper bollen.

Ha deigen over i en lett smurt bolle som dekkes med plastfolie og plasser i kjøleskap natten over, helst i 10 – 12 timer.

Ta så deigen ut av kjøleskapet og elt lett. Del deigen i 12 like store deler som rulles ut til boller.

Trykk så hver bolle litt flat og lag et stort hull i midten av hver bolle.

Du kan godt lage enda større hull en dette. Da disse var ferdig hevet hadde de lukket seg helt.

Dekk så bagelsene til med kjøkkenhåndkle og la de heve seg i 30 – 45 minutter.

Kok opp vann med 1 ss sukker og 1 ts bakepulver per liter vann. Kok bagelsene i ca 3- 4 minutter på hver side.

Ha de så over på brett med bakepapir, pensle de lett med sammenpisket egg og dryss på frø eller ost dersom du vil ha det på. Stek de i forvarmet ovn på 220 grader i ca 20 minutter.

Avkjøl på rist.

 Så er det bare å servere. Den mest kjente varianten er bagels med smøreost og røkelaks, men mulighetene er jo uendelige.

Her har jeg omelett med smøreost og soltørkede tomater.

Hadde gjort seg med et lite salatblad og et par skiver av rødløk her også😉

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Frokost, Gjærbakst, Hverdagsmat, Kveldsmat, Lunsj, Mat, Oppskrifter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Mellomgrove bagels

  1. Jo sier:

    Koke på hver side????
    Kan du forklare?
    Finfin blogg forresten🙂
    -Jo

    • Merethe sier:

      Hei,

      Når du har bagelen i det kokende vannet vil den flyte til toppen, derfor må du snu den slik at den blir jevnt «varmebehandlet»
      Kokingen er det som gjør at den får den herlige skorpen bagels har.

      Takk🙂

      God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s