Rustikke sjokoladekjeks med valnøtter og sjokoladeknapper i forskjellige varianter

Du trenger:

115 gr smør – smeltet

65 gr peanøttsmør

75 gr mørk sjokolade

1 ss kakaopulver

150 gr sukker

2 egg

2 ts vanilje essens

150 gr mel

1 ts bakepulver

100 gr valnøtter

100 gr sjokoladebiter eller knapper – her kan du bruke din favoritt – hvit, mørk eller melkesjokolade.

Start med å varme stekeovnen til 175 grader

Ha så den mørke sjokoladen i en bolle og hell smeltet smør over. La det stå i et par minutter før du blander det godt til en jevn røre med en slikkepott.

Tilsett så peanøttsmøret

Bland godt før du rører inn sukker og egg.

Og så sikter i mel, bakepulver og kakao

Til slutt har du i valnøtter og ønsket sjokolade som blandes forsiktig inn.

Ha ca 2 ss av deigen per cookie, bruk gjerne en iskremskje får å få de like store og legg de med litt avstand fra hverandre på et stekebrett med bakepapir.

Stek i forvarmet ovn på 175 grader i 9 – 12 minutter. Jo lenger du steker de jo tørrere blir de. Hvis du vil kjeksen litt seige i midten velger du korteste steketid. Kjeksen er uansett litt myke når du tar de ut av ovnen, , så la de stå et par minutter på stekebrettet før du legger de over på en rist.

Tips:

Disse er best når de er nystekte og litt varme ( bare tenk på de deilige sjokoladebitene som smelter under stekingen) så hvorfor ikke bare steke de antall kjeks du skal ha og så legge resten av deigen i kjøleskapet ( holder seg der i minimum 4 dager) eller i fryseren ( 3 måneder). Dersom du fryser de ned trenger du ikke å tine de før du skal steke de, derfor lønner det seg å fryse de ferdig formet.

Bon Apetit

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Baking, Cookies. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s