Friterte løkringer med spicy øl -beignet

Ingenting som smaker bedre ved siden av en saftig hamburger enn noen lubne løkringer vel? Eller hva med å ha de som tilbehør til lørdagsbiffen?  Eller som en liten snack hvor du dypper de i soyasaus, barbeque saus eller hva med en Jack Daniels saus, lignende den du får på Fridays? Oppskrift på denne komme senere.

Du trenger:

190 gr hvetemel

1 ts hvitløkspulver

1/2 ts røkt paprikapulver (kan erstattes med vanlig paprikapulver, men blir ikke helt det samme)

1,5 ts salt

1/4 ts kajennepepper

1 egg . skilt plomme og hvitte

1,2 dl mørkt øl

2 ss smeltet smør

saften av 1 lime

2 mellomstore løk

ca 5 dl nøytral olje til fritering (f,eks rapsolje eller solsikke)

Start med å blande halvparten av melet og krydderet i en bolle.

I en annen bolle piskes eggeplomme, øl og smør og limesaft sammen.

Bland dette og la stå i en time.

Pisk eggehviten stiv og løft forsiktig inn i øl/krydderblandingen.

Skjær så løken i litt tykke skiver

Ha resten av melet og løkringene i en plastpose og rist godt slik at alle løkringene blir dekket med et jevnt lag mel.

Dypp så en og en løkring i beignet røren og friter i olje som er varmet til 176 grader.

Friter de til de er lett gyldne ca 2 -3 minutter på hver side.

Server med en klassisk hamburgermiddag!

Bon Apetit

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Middag og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s