Hjemmelagede hamburgerbrød

Hva med litt hjemmelaget fast-food til helgen? Eller, det blir jo kanskje ikke fast-food lenger når man lager alt selv. Men godt blir det! Jeg lover!  Dessuten så er det en fin liten avveksling til all «tradisjonskosten» man blir servert i disse julebordstider.

Disse ble servert med selvlagde hamburgere ( slik som DISSE – bare i stor størrelse), løkringer som du finner oppskrift på HER, en Jack Daniels saus (uten Jack Daniels vel og merke da jeg ikke hadde det ;)) og en herlig jorbærmilkshake. Det blir vel ikke mer Amerikansk enn dette vel?

Du trenger ( åtte stor hamburgerbrød)

3 ss varm melk

2,4 dl vann

25 gr gjær (fersk) eller en halv pose tørrgjær

2,5 ss sukker

1,5 ts salt

430 gr hvetemel

2,5 ss mykt smør

Egg til å pensle med før steking

2-3 ss sesamfrø til å drysse over hamburgerbrødene (valgfritt, men anbefalt)

Start med å blande ut gjæren i den varme melken med 1 ss av sukkeret i bolle tilhørende kjøkkenmaskin. La det stå i ca 5 minuttet ( gjæren vil da aktiveres og «bruse» opp litt)  Tilsett så vannet, resten av sukkeret, saltet og 1/3 av melet. Bland godt med «K-Vispen) til du får en jevn og glatt røre.

Bytt så til eltekroken som tilhører kjøkkenmaskinen din og tilsett resten av melet.

Når alt melet er blandet inn tilsetter du smøret ( 2 – 3 minutter)

La dette elte på middels hastighet i 8 – 10 minutter til du har en glatt deig og som slipper kantene på bollen.

Ha så deigen over i en bolle som du har smurt med litt olje og dekk til med plast og la den stå til heving i 1 – 2 timer eller den har fått dobbel størrelse.

Del så deigen i 8 like store deler og form de til boller som du trykker litt flate. Plasser på stekebrett med bakepapir og la de heve under plast som du har smurt litt olje på i ca 45 minutter.

Pensle de så med sammenpisket egg og strø med sesamfrø.

Så skal de stekes på 205 grader i 15 minutter. Får at ikke disse skal heve seg på samme måte som et vanlig rundstykke ville ha gjort så plasseres en langpanne med ca 1 cm vann på nederste rille i stekeovnen.  Brettet med hamburgerbrødene plasseres på midterste rille. Etter åtte minutters steking roterer du stekebrettet.

Ferdig!

Det mest naturlige er jo å serverer disse med noen saftige hamburgere, men dersom du skulle ha noen kyllingrester på lur så smaker det også fortreffelig med det og litt salat, rødløk i skiver, noen tomatskiver og en liten dash med aioli.

Cheeseburger med et par baconskiver, løkringer, fries og jordbærmilkshake. Finnes det noe bedre?

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Baking. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s