Heftig suppe med kokt og bakt hvitløk.

Bare så det er nevnt så er ikke dette suppen for deg som vanligvis unngår hvitløk..

Men, dersom du i likhet med meg, kjemper med nebb og klør over det siste bakte hvitløksfeddet som tilbehør til lammesteken så kan denne oppskriften anbefales på det varmeste!

Orginal navnet på denne suppen (via Bon Appetit, engelsk utgave) er «44-Clove Garlic soup» og ja, det er virkelig 44 fedd med hvitløk i denne! Det er en perfekt suppe til en kald og forblåst hjemmekveld, men kanskje ikke det du velger å spise rett før du skal på date😉

Du trenger (4porsjoner):

26 hvitløksfedd med skall

18 hvitløksfedd uten skall

1 mellomstor løk

2 ss olivenolje

2 ss smør

2 ts tørket timian

9 dl kyllingkraft (du kan godt bruke buljongterning, men husk på saltinnholdet)

1,5 dl fløte

Salt og pepper

60 gr finrevet parmesan eller cheddar

4 sitronbåter

Start med å bake de 26 hvitløksfeddene med skall.

Ha de i en ildfast form sammen med 2 ss olivenolje, salt (bruk gjerne flaksalt eller havsalt) og pepper. Rør slik at alle hvitløksbåtene blir dekket med olje.

Dekk formen til med folie og bak hvitløken i forvamet ovn på 175 grader i 45 – 60 minutter eller til de er helt myke.

Avkjøl til de har fått en tempertur hvor du kan klemme de ut av skallet uten at du brenner deg.

Skrell så resten av hvitløken og skjær løken i skiver.

Smelt smøret i en kjele på middels temperatur og tilsett løken og timian. La dette surre til løken har blitt blank og myk (ikke brun) ca 5 minutter mens du rører.

Tilsett så den bakte og rå hvitløken og la dette surre med i 3 minutter.

Tilsett så kyllingkraften og la det koke i ca 20 minutter, eller til all hvitløken er mør.

Mens du venter på dette kan suppeskålene gjøres i stand. Fordel den revede osten i 4 skåler og del opp sitron i båter.

Fjern så kjelen fra varmen og bruk stavmikser (eller blender) slik at du får en glatt og fin suppe.

Sett kjelen tilbake på kokeplaten og kok opp. Tilsett så fløten og smak til med salt og pepper.

Øs den kokene supper over osten og server!

Ikke glem å klem ut en liten dash med sitron over den varme suppen, det gir en helt herlig smak!

Server gjerne suppen med varme rundstykker, DISSE var helt perfekte til.

Bon apetit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Kveldsmat, Lunsj, Mat, Middag, Suppe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Heftig suppe med kokt og bakt hvitløk.

  1. For den som liker hvitløk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s