Peppermyntekonfekt – det blir ikke jul i stua før disse er lagd..

Ja, nå er det snart jul og de fleste av oss står vel midt i forberedelsene til denne koselige tiden.

Disse konfektene er rett og slett nydelige, og jeg kan love deg at hvis du har smakt på en så tar det ikke lang tid før du må ha en liten smakebit til!

Du trenger:

1 dl fløte

50 gr hvetemel

500 gr melis

4-6 dråper peppermynteolje

 

100 gr kokesjokolade eller annen mørk sjokolade med god smak

1-2 ts delfia fett

Kokosmasse

 

Start med å gi fløten et oppkok i en tykkbunnet kjele på høy temperatur.

Fjern kjelen fra platen og tilsett melet. Rør godt.

Massen avkjøles  i 30 minutter i en bolle som er stor nok til at melisen kan tilsettes.

Kna inn melisen i 3 omganger  – dersom massen blir for tørr kan du ha i noen dråper vann.

Kna inn peppermynteoljen. Smak og tilsett mer hvis du vil ha en sterkere peppermyntesmak.

Så skal konfekten formes mens du smelter sjokoladen og delfiafettet.

Sjokoladen smelter du i en glassbolle som står over en kjelen med litt vann på svak temperatur (glassbollen må ikke komme nær vannet – temperaturen vil da bli for høy for sjokoladen og den vil korne seg)

Det er bare fantasien din som setter en stopper for hvordan konfekten skal formes, men det enkleste og vanligste er nok små kuler og stenger.

For stenger ruller du ut deigen til fingertykke pøleser og skjærer opp i biter på 2-3 cm lengde.

For kuler så tar du rett og slett ønsket mengde peppermyntemasse og ruller til en kule mellom håndflatene.

Dypp de så først i den smeltede sjokoladen ved hjelp av en gaffel eller konfektverktøy og la de renner godt av før du ruller de i kokosmassen.

Sett i så i kjøleskap i ca 30 minutter til sjokoladen har stivnet og legg de i en lufttett boks til de skal serveres.

Dersom du har konfektformer eller isterningsformer så kan disse godt brukes til å lage denne konfekten – men da uten kokos.

Ha litt smeltet sjokolade i hver utdypningen i formen og plasser en liten del med peppermyntemassen i midten av den før det dekker til med mer smeltet sjokolade.

Søte små pepermyntegriser - hvem kan vel motså en slik?

Bon apetit

 

 

Dette innlegget ble publisert i Godteri, Jul, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Peppermyntekonfekt – det blir ikke jul i stua før disse er lagd..

  1. Hei:)
    Jeg må bare spørre deg om hvor du har kjøpt de griseformene???:)
    Så utrolig fine!!:)

  2. Mona sier:

    Hei, lurer på hvor du har kjøpt peppermynten du bruker, synes det er vanskelig å finne en som er god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s