Brownies marmorert med peanøttkrem

Dette er en av mine favoritt brownie, og for de av dere som har sett noen av oppskriftene jeg har lagt inn tidligere så har dere sikkert sett at jeg har en forkjærlighet til kombinasjonen sjokolade/peanøtt.

Denne brownien er mykm saftig og litt fudge aktig  med en god sjokoladesmak uten at den er for bitter (noe de kraftigste sjokoladene fort kan bli).

Så, lag den i dag så har du noe godt til lørdagskosen!

Brownies med peanøttkrem

Du trenger:

Liten brødform (1,5 l) med bakepapir.

Brownies

130 gr smør

55 gr mørk sjokolade

35 gr kakaopulver

160 gr sukker

2 egg

60 gr kremost naturell

50 gr mel

1 ss vanilje essens

Peanøttkrem

55 gr usaltet smør, smeltet.

65 gr melis

185 gr peanøttsmør ( kremet)

1 ts vanilje essens

1/4 ts salt

Start med å smelte smør og tilsett hakket sjokolade eller sjokoladeknapper.

Bland dette til en jevn røre og tilsett så kakaopulveret som blandes godt inn.

Deretter tilsettes sukker, kremost, egg og mel og vanilje essens. Rør godt mellom hver ingrediens slik at du får en jevn røre.

Hell så røren over i en brødform (1,5l) dekket med bakepapir.

Rør så sammen ingrediensene til peanøttkremen.

Pass på at alt blandes godt slik at du får en glatt og jevn røre.

Bruk så en spiseskje til å plassere peanøttkremen på brownien i

Bruk så en kniv til å lage sikk sakk mønster over kaken slik at peanøttkremen marmoreres inn.

Stek i forvarmet ovn på 165 grader i 15 – 20 minutter. Pass på at den ikke blir overstekt, test gjerne med en kakenål.  Når noen få smuler henger igjen på den er brownien ferdig stekt.

Avkjøl i formen og når den er helt kald skjæres den opp i biter i ønskelig størrelse.

Så er den klar til servering. Smaker helt herlig med en glass kald melk eller en kopp kaffe ved siden av🙂

Bon Apetit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Diverse, Kake, Mat, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Brownies marmorert med peanøttkrem

  1. Marit sier:

    Har du glemt hvor mye mel som skal i?

  2. Bente Aarup Paulsen sier:

    Jeg bruker Philidelfia-ost med vaniliesukker, melis og en eggeplomme som marmorering, og den blir ikke «gammel» hjemme hos oss😉
    Mvh Bente

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s