Coleslaw – perfekt som tilbehør til grillet kjøtt og hamburgere

Denne coleslaw´en passer like godt til grillet kjøtt og kylling som til stekt fisk, men min favoritt er spareribs. Så hvorfor ikke prøve ut denne oppskriften nå før grillsesongen settes i gang for fullt.

Den holder seg fint i kjøleskapet opp til 5 dager, så hvorfor ikke lage dobbel porsjon med en gang?

Du trenger :

1/2 kålhode ( medium størrelse) – finsnittet

2 gulrøtter – finsnittet

1/2 purre – finsnittet

1-2 dl majones

saften av 1/2 sitron

saften av 1 appelsin

1 ts sukker

1/2 ts salt

et lite dryss hvit pepper

Start med å finsnitte grønnsakene.

Del det halve kålhodet i 3 båter,  så kuttes hver båt på tvers til fyrstikk store strimler.

Gulerøttene kan godt rives på grovt rivjern, men jeg synes konsistensen blir best hvis du kutter den i lik størrelse som kålen.

Så skal purren kuttes opp. Det er viktig å vaske denne godt da det ofte sitter jord og sand

i mellom lagene. Del derfor purren på langs og skyll godt under kaldt vann. Kutt den så opp i samme størrelse som de andre grønnsakene.

Ha alle grønnsakene i en bolle og bland godt.

Lag deretter dressingen, velg mengde med majones ut fra hvor «sausete» du vil ha coleslaw´en din. Jeg har her brukt 1 dl.

Bland majones, sukker, salt, pepper, sitron og appelsinsaft godt

Hell dressingen over grønnsakene , bland godt og la de stå kaldt i minimum 3 timer – helst natten over slik at smakene får satt seg før servering.

Denne ble servert med spareribs og smørdampede maiskorn. Et måltid som abefales!

Bon apetit

Dette innlegget ble publisert i Amerikansk, Diverse, Hverdagsmat, Middag, Oppskrifter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Coleslaw – perfekt som tilbehør til grillet kjøtt og hamburgere

  1. Rebekka sier:

    Kan du lage et innlegg om hvordan du tilbereder spareribsene ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s