Potet og purreløksuppe – eller vichyssoise hvis du vil være litt fin på det ;)

Image

 

Dette er en fantastisk god suppe som faller i smak hos både store og små. 

Den orginale vichyssoise stammer fra frankrike og serveres som oftest kald, men jeg velger å servere den varm – i hvert fall nå i den kalde årstiden.  

Hovedingrediensene er potet, purre kyllingkraft og fløte som blir pureert etter at grønnsakene er kokt møre i kraften.

Du trenger:

2 purre – middels stor

1 liten løk

1 fedd hvitløk

2-3 mellomstore poteter

1 – 1,5 liter kyllingkraft

3 dl fløte / fløtemelk

1 ss smør

salt og pepper etter smak

litt sprøstekt bacon i små biter eller revet ost til å strø på toppen dersom suppen serveres varm.

Image

Start med å vaske purren godt! Del den på langs og skyll godt med kaldt vann mellom alle lagene. Det sitter som oftest litt jord på dem.

Kutt så opp skrelte poterer, hvitløk, løk og purre. Legg gjerne til siden noe av den grønne delen av purren. Den skal tilsettes etter at suppen er ferdig pureert.

Image

Ha så løk og hvitløk i en kjele med litt smeltet smør på middels temperatur.

Når løken har blitt blank og litt myk tilsettes potet og purre, la dette surre med noen få minutter før du tilsetter kyllingkraft og fløte.

Image

La dette koke i ca 15 – 20 minutter . eller til poteten har blitt møre.

Trekk så kjelen av platen og bruk en blender eller stavmikser til du har en glatt og fin suppe. Kok suppen opp igjen og smak til med salt og pepper og tilsett purren du la til side i fine strimler.

Server gjerne med litt sprøstekt bacon på toppen og ferske rundstykker ved siden av.

Image

Eller hvorfor ikke servere suppe «i» rundstykket? Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Image

 

Bon Appetit

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse, Hverdagsmat, Lunsj, Mat, Middag, Oppskrifter, Suppe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s