Hjemmelaget kryddersmør

 

 

Hvorfor ikke droppe sausen til dagens kotlettmiddag og heller legge på en liten kryddersmør rosett? Eller hva med hjemmelaget kryddersmør neste gang du har bakt potet? Denne oppskriften er kanske stor og er beregnet på at smøret fryses ned. Da er det bare å ta ut etter hvert som du trenger det.

Du trenger:

500 gr meierismør

saften av 1 sitron

4 ss paprikapulver

3 ss sitronpepper

2 ss sellerisalt

5 ss soyasaus

1 ss worchestersaus

2-3 fedd hvitløk – finhakket eller presset ( pass på å få med all «saften» fra hvitløken)

Bland alt i bollen til kjøkkenmaskin

Bland alt med «k-vispen». Først i 2-3 minutter på middels hastighet, skrap ned langs kanten med en slikkepott slik at alt krydderet blandes inn i smøret. Øk så til høyeste hastighet på maskinen og la den gå i ca 5 minutter. Du vil da få et fluffy og luftig smør som smelter raskt når det legges på varm mat.

 Nå kan du enten rulle kryddersmøret inn i bakepapir til en lang pølse og så legge den i fryseren. Det er da bare å skjære av skiver etter hvert som du trenger det.

Eller så kan du lage små rosetter slik som jeg har gjort her. Fyll da opp en sprøytepose hvor du har satt inn en stor åpen stjernetip.

Sprøyt ut rosetter i ønsker størrelse på et brett dekket med bakepapir og sett i fryseren ett par timer før de has over i en pose eller luft tett boks og så setter i fryseren igjen.

Så er det bare å vente på første og beste anledning hvor disse kan brukes. Da er det bare å hente ut hvor mange du trenger og legge rett på den ferdige maten.

Krydderblandingen jeg har brukt her er ganske allsidig så den kan brukes til det meste. Dersom du vil ha en mer spesifikk smak så er det bare og bruke fantasien og tenke på hva som passer til det du enn skal servere. Hva med kryddersmør med portvin, knust enebær og litt timian til viltkjøtt? Eller estragon smør ( prøv da med litt bearnaise essens i) til biff? Eller sitronsmør med litt dill, revet sitronskall og litt hvitvin til fisk?

Svinekotlett og dampet blomkål blir helt herlig sammen med kryddersmøret.

Bon Appetit

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsmat, Mat, Middag, Oppskrifter, Saus og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s