Suppebolle av brød

Hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av den neste suppemiddagen? Dropp suppetallerkenen og server i hjemmelagede brødboller i steden. Disse suppebollene gjør i hvert fall at ingen kan komme med sure miner selv om det «bare» er suppe til middag..

Jeg har brukt den DENNE  rundstykke oppskriften til disse, men hvis du vil ha en «grovbrød» variant så er det bare å bruke din favorittoppskrift. Bare pass på at deigen ikke er for tørr.

Du trenger:

1,5 dl melk

2,5 dl vann

60 gr smør

1- 2 ts salt

1 ts sukker ( bare for å få fart på gjæren)

25 gr fersk gjær eller en halv pakke tørrgjær

550 – 600 gr hvetemel

Start med å smelte smør og tilsett vann og melk og la stå til det har fått en temperatur på 37 grader (lunken).

Ha resten av ingrediensene ( smuldre gjæren i små biter dersom du bruker fersk gjær) i en eltebolle og hell over den lunkne smørblandingen.

Bruk kjøkkenmasking og elt i ca 10 minutter eller til deigen slipper kanten på bollen.

La deigen heve i ca 30 – 45 minutter eller til den har fått dobbel størrelse.

Del deigen i 5 like store deler og rull de til store boller.

La de heve på nytt i ca 30 minutter.

Pensle de med sammenpisket egg og skjær et kryss på toppen av hver av de med en skarp kniv.

Stek i forvarmet ovn på 210 grader i 16 – 18 minutter.

Avkjøl, skjær av toppen og hul ut ved hjelp av hendene dine og en liten skarp kniv.

For å unngå at suppebollen blir «soggy» når du har i suppen anbefales det å «tørke» ut den uthulte suppebollen i ca 5 minutter i ovnen på 200 grader.

Fyll opp med din favorittsuppe ( passer best med kremede supper i disse bollene) og server!

Bon apetit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Hverdagsmat, Lunsj, Mat, Middag, Suppe og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s