Bordstabler – hva er vel julen uten?

Nå er vi i den siste innspurten til den store høytiden, og jeg regner med at alle har de 7 slagene klare i kakeboksen? Jeg må nok innrømme at de tørre julekakene ikke er noen av mine favorittkaker, jeg velger heller forskjellige typer konfekt (f.eks DENNE), kokosboller og andre «ferske» kaker.  Men disse bordstablene kan jeg allikevel anbefale, sprø tynne smørkjeks som smelter i munnen og i tillegg  har en deilig mandelmassen på toppen.

Denne deigen kan være litt vanskelig å kjevle ut da den er så myk, så bruk masse mel!

Du trenger:

2 egg

2 ss fløte

250 gr sukker

500 gr mel

500 gr smør (margarin «kan» brukes, men det gjør at deigen blir veldig myk)

Makronfyll:

250 gr melis

250 gr malte mandler

3 stivpiskede eggehviter

Start med å piske sammen egg, sukker og fløte og la det stå i romtemperatur i 30 minutter.

Tilsett så mel og smør vekselsvis, bruk gjerne kjøkkenmaskin med k-vispen til dette, men bruk slikkepott til å få med alt smøret som kan feste seg på sidene av bollen.

La så deigen stå kaldt til den har fått en fastere konsistens.  Fra 2 timer til natten over.

Rett før du skal kjevle ut deigen skal makronfyllet lages.  Melisen tilsettes litt etter litt i stivpiskede eggehviter mens du stadig pisker. Handmikser passer godt til dette.

Så røres de malte mandlene inn.

Bland godt til du har en litt seig tykk masse.

La makronfyllet stå i romtemperatur mens du kjevler ut deigen.  Den skal være så tynn som mulig ( ca 2 mm), så bruk masse mel når du kjevler den ut.

Så skal makronfyllet legges på i en stripe på midten, bruk 2 teskjeer eller aller helst en sprøytepose.

Stek de så i forvarmet ovn på 180 grader i 8 – 10 minutter til de så vidt begynner å bli gyldne i kantene. Steketiden kommer ann på tykkelsen.

De er fremdeles myke når de tas ut av ovnen så la de avkjøles på stekebrettet i ca 5 – 10 minutter før det avkjøles helt på en rist.

Så er det bare å servere eller gi bort som en koselig liten førjulsgave.

Bon apetit

Dette innlegget ble publisert i Baking, Jul, Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bordstabler – hva er vel julen uten?

  1. Jorunn Røskeland sier:

    Sju slag, Merethe? Da kommer jeg julaften med gaver og minst en ekstra mage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s